PRØV EUROMAN fra 23 kr. om måneden

Tre ure i millionklassen fra Rolex og Omega kommer på auktion hos Bruun Rasmussen

Foto: Bruun Rasmussen Kunstauktioner

Tre ure i millionklassen fra Rolex og Omega kommer på auktion hos Bruun Rasmussen

På tirsdag i næste uge kan du byde på to topmodeller fra Rolex og et Omega Speedmaster hos Bruun Rasmussen på Bredgade i København.

For 70 år siden faldt det første hammerslag hos Bruun Rasmussen, hvilket man markerer med en stor jubilæumsauktion i København 27. november. Og for alle urelskere er der god grund til at dukke op på dagen, men det kræver en pengepung af en vis størrelse.

Bruun Rasmussen har netop afsløret, at der kommer tre ure i millionklassen under hammeren tirsdag i næste uge. Der er tale om to topmodeller fra Rolex og et Omega Speedmaster.

Lad os starte med Rolex-urene.

Det første er af modellen Daytona Cosmograph, ref. 6241, hvilket stammer fra 1960'erne og har mange referencer til motorsporten. Rolex var på det tidspunkt den officielle tidtager på Daytona-racerbanen i Florida, og derfor havde man udstyret uret med en tachymeterskala på kransen, der skulle dække racerkøreres behov for at måle hastighed og tid.

PoulNewman.jpg

Derudover blev modellen for alvor kendt, da skuespilleren og racerkøreren Paul Newman blev fotograferet med det på om håndledet til forsiden af et italiensk magasin, og Daytona Cosmograph er siden blev omtalt 'Paul Newman'. 

Bruun Rasmussen har tidligere solgt et lignende eksemplar, og dengang slog de auktionsrekord i Danmark med et hammerslag på 1,7 millioner kroner. Det nyeste eksemplar er vurderet til 1 million kroner.

f3c46768d61f47e396e340376d49a7a6_980.jpg

Paul Newman. Getty Images

Fra racerbanen til skiløjpen. Auktionens anden topmodel fra Rolex er et Dato-Compax Chronograph fra 1950, som den franske alpine skiløber Jean-Claude Killy har lagt navn til. Det er ligesom Daytona Cosmograph-modellen vurderet til 1 million kroner.

Rolex-auktion-main.jpg

 

Auktionens sidste ur er et Omega Speedmaster 'Ultraman' fra 1968.

”Ikke nok med at det er et usædvanligt ur – det har også en ganske fin historie knyttet til sig. Sælgeren kom ind til os i København og lagde en helt almindelig plastikpose på bordet og sagde: 'Jeg tror ikke, det er værd at se på, men I kan lige så godt tage et kig.' Som man sikkert kan forestille sig, blev vi noget målløse over indholdet,”, siger Bruun Rasmussens urekspert, Henrik Jørgensen, i en pressemeddelelse.

Uret, hvis kælenavn 'ultraman' opstod pga. en japansk Kaiju-sci-fi-serie fra 1970'erne, viste sig at være meget mere værd, end sælgeren havde troet. Bruun Rasmussen vurderede det til 80.000 kroner.

Ultraman.jpg

Jubilæumsauktionen på tirsdag i næste uge starter klokken 18.30 på Bredgade 33 i København.