Christian Grau tester Rolls-Royce Phantom: "Du kan køre alt andet, men der er intet, der kører som en Phantom" scroll-down

Christian Grau tester Rolls-Royce Phantom: "Du kan køre alt andet, men der er intet, der kører som en Phantom"

Har man tid til en omvej, hvis man har råd til en Rolls-Royce? Måske ikke, men uanset hvilken Rolls-Royce, du kører, er den en omvej værd. Eller en rejse ligefrem. Christian Grau har været i Budapest for at køre en Rolls-Royce Phantom til Prag.

Af Christian Grau
Foto: PR
Motor Euroman

Halvandet år med corona. Uden rejser, uden selskab, og så kommer invitationen fra Rolls-Royce og Four Seasons. Invitation til en episk køretur fra Budapest til Prag med Rolls-Royce Phantom, Ghost og Cullinan. En mulighed for at lære nogle af verdens mest forfinede biler at kende på en over 500 kilometer lang tur gennem Centraleuropa. Og for at opleve to af kontinentets smukkeste metropoler med Four Seasons som hjemmevant vært. Jo tak, hvis vi skal andet, så aflyser vi, og således befinder vi os pludselig på en mahognimotorbåd på Donau med et glas champagne i hånden og en mild sensommerbrise til at ventilere hårlokkerne. Som om det ikke er nok, venter der en buffet af Rolls-Royces foran det udsøgte hotel i morgen tidlig.

Fra mit vindue i restauranten kan jeg se dem line bilerne op, mens jeg slubrer morgenkaffen i mig og nyder hotellets version af Eggs Benedict, som her serveres med trøffelmayo som et uartigt twist. SUV’en Cullinan, tre Ghost-limousiner og på toppen af det hele: über-limousinen Phantom. Det kan kun blive en god dag, og det må være et tegn på motorjournalistisk dårskab, at man overhovedet tager en kaffe-refill frem for at kaste sig frådende over vognparken.

Turen er på godt femhundrede kilometer med indlagt kaffestop og frokost. En ordentlig mundfuld centraleuropæisk motorvej, som normalt ikke giver et smil på læben, men med udsigten til at tilbagelægge turen i vejnettets konge er der ingen bekymringer om træthed eller utålmodighed efter at nå frem. Tværtimod. Optændt af forventning har jeg stillet mig i position til at erobre optogets eneste Phantom. Den mest majestætiske Rolls-Royce af dem alle og den mest klassiske med sin kraftige C-stolpe, der løfter sig i et stejlt knæk fra bagagerummet og elegant indkapsler silhuetten i det bageste vindue.

Se, hvad vi ellers skriver om: Christian Grau og Biler