Elegant Audi A3 assisterer dig i trafikken

Elegant Audi A3 assisterer dig i trafikken

Og så kan du være helt sikker på at kunne følge med i overhalingsbanen. Den nye Audi A3 er nemlig født med en håndfuld forskellige motorer, hvor du kan vælge den, der passer bedst til dit humør.
Inden vi når til motorkræft og tophastigheder, lægger vi først ud med den helt nye og revolutionerende teknik, der præger den nye Audi A3.

Allerførst får du dog lige et preview af bilen.

 

Assistentsystemer der gør transporten endnu mere sikker

Takket være state of the art teknologi er sikkerheden bag rattet i den nye Audi A3 bedre end nogensinde.

Den nye teknologi består i avancerede systemer, der under kørsel agerer som et vågent øje for dig. Systemet har nemlig en hel del egenskaber, som potentielt set kan redde førerens liv, hvis uheldet skulle være ude.

Sikkerhedssystemet består af flere hjælpere. Den ene assistent registrerer tværgående trafik, hvor føreren advares mod mulig kollision, når der eksempelvis bakkes ud fra en parkeringsbås.

Assistenten til registrering af tværgående trafik er særligt rart, når der skal bakkes ud af en parkeringsbås. Til de mere ekstreme situationer kan nødsituationsassistenten hjælpe med at holde bilen i den rigtige vognbane og starte nedbremsning, hvis systemet ikke registrerer styreaktivitet fra føreren.

En anden nyhed er køassistenten, som i forbindelse med adaptive cruise control med stop&go og S-tronic gearkasse kan overtage styringen ved køkørsel op til 65 km/t – dog skal hænderne hvile på rattet.

Adaptive cruise control gør det muligt at bruge cruise control, selvom de forankørende biler sænker hastigheden eller bremser helt op. Assistenten sørger nemlig for, at hastigheden tilpasser sig. På den måde afbrydes den afslappede kørsel ikke i tide og utide.

Hvordan var det med motorkræften?

Hvis du har benzin i blodet kan du vælge den største motor, som er en 190 hestes 2.0 TFSI, der runder 100 km/t på blot 6.2 sekunder. Sådanne accelerationsevner gør, at din Audi A3 kan følge med en stor del af Audis absolutte topmodeller.  Hvis en A3’er ikke er nok, kan du selvfølgelig også vælge en Audi S3, hvor du får helt samme design, men med en endnu hurtigere motor.

Det behøver dog ikke gå helt så hurtigt. Der skulle også være gode chancer for at nå frem til tiden, hvis du vælger den 3-cylindrede 1.0 TFSI motor, som kan runde 22 kilometer på en liter brændstof.Trods sit lave brændstofforbrug er der stadig mulighed for at runde 100 km/t under 10 sekunder, hvor nålen i øvrigt først stopper ved 206 km/t.

Audi A3 Sportback fås også med en 1.6 TDI motor med 110 hk, der klarer over 26 kilometer på en liter brændstof.

Design og komfort er en naturlig selvfølge

Audi er notorisk velkendt for at producere køretøjer, der forener design og komfort på et højt niveau, hvorfor det selvfølgeligt også gør sig gældende for den nye Audi A3.

Det er samme klassiske linjer, der kendetegner den ikoniske A3’er, men alligevel med en subtil ansigtsløftning, hvor A3’eren fremstår mere sporty og adræt end nogensinde.

Komforten er ligeledes nået et nyt højdepunkt, hvor Audis virtuelle cockpit sikrer en strømlinet køreoplevelse sammen med et interiør, der er præget af eksklusivitet skabt med fokus på det ergonomiske aspekt.

Kort sagt er man godt kørende i den nye Audi A3 Sportback, som kan erhverves fra 298.997 kr.* eller ved privatleasing fra 3.500 kr./md.**

 

* Audi A3 Sportback 1.0 TFSI 116 HK: 298.997 kr. ekskl. lev. omk. 3.880 kr. Forbrug v/bl. kørsel: 22,2 km/l. CO2: 104 g/km. Energimærke: A+
**Audi A3 Sportback 1.6 TDI 110 HK: 306.015 kr. ekskl. lev. omk. 3.880 kr. Forbrug v/bl. kørsel: 26,3 km/l. CO2: 99 g/km. Energimærke: A+.

Privatleasing: 3.500 kr./md. inkl. moms, etableringsomk., serviceaftale samt lev. omk. ekskl. halvårlig grøn ejerafgift 1.050 kr. Mulighed for tilkøb af forsikring og dækaftale. Kaskoforsikring og betaling via Nets forudsættes. Engangsydelse 25.000 kr. Løbetid: 36 mdr. 15.000 km/år. Samlet omk. i perioden: 151.000 kr. Finansiering tilbydes af Audi Finans A/S v/Nordania Finans A/S. Bilen er vist med ekstraudstyr