Konventionelle benzinbiler forurener, og nu tager Volvo konsekvensen. Fra 2019 vil alle den svenske bilfabrikants køretøjer været enten eldrevne eller have en såkaldt hybridmotor, der kører dels på el og dels på benzin eller diesel. Beslutningen gør Volvo til den første af de store bilfabrikanter, der dropper benzinbilen.

”Denne bekendtgørelse markerer enden for biler drevet udelukkende af en forbrændingsmotor,” siger Håkan Samuelsson, der er administrerende direktør for Volvo, i en pressemeddelelse.

Volvo meddeler, at man over de kommende år vil introducere en række el- og hybridbiler på markedet, og alene mellem 2019 og 2021 ventes at udkomme fem nye rendyrkede elbiler, hvoraf to vil være ’high performance’ fra Volvos racerbilproducent Polestar.

Håkan Samuelsson forklarer, at beslutningen om at udfase almindelige benzinbiler skyldes øget efterspørgsel på andre køretøjer fra virksomhedens forbrugere: 

”Folk efterspørger i stigende grad elektrificerede biler, og vi vil gerne besvare vores kunders nuværende og fremtidige ønsker,” siger han.

Volvo har som ambition at sælge en million elektriske biler inden 2025, ligesom alle bilfabrikantens produktionsaktiviteter skal være klimaneutrale til den tid.

LÆS OGSÅ: Livet er cabriolet: Christian Grau har testet 6 åbne biler

LÆS OGSÅ: Audis nye elbil er designet til fremtiden

LÆS OGSÅ: Christian Grau: "Volvo har slået sine konkurrenter og bygget klassens lækreste bil"