”Vi forestiller os, at vi kan eliminere alle ulemperne ved at køre på motorcykel,” sagde Adrian van Hooydonk, vicepræsident for BMW’s designafdeling.

"Køretøjet bliver så sikkert, at du ikke kan vælte, og ulykker kommer til at høre fortiden til."

Ordene faldt i forbindelse med, at BMW i tirsdags i en gammel flyhangar i Californien præsenterede verdenspressen for sin nye konceptmotorcykel Motorrad Vision Next 100.

Det skulle være motorcyklens ”selvbalancerende system” kombineret med en særlig brille til føreren, der skanner omgivelserne for potentielle farer, der sikrer den ufarlige køretur. Maskinen skulle faktisk blive så sikker, at den gør motorcykelhjelmen overflødig (lad os nu se, om færdselspolitiet er enigt i det).

Og så er den elektrisk.

Den har tilmed et flot design, der på en gang er nyskabende og retro-cool. Motorcyklen er skabt med inspiration i den trekantede form fra BMW R32, der blev designet i 1932.

Så er der slet ikke noget dårligt at sige om Motorrad Vision Next 100?

Det skulle da lige være, at det overhovedet ikke er sikkert, om den nogensinde kommer i produktion, og at det under alle omstændigheder ikke bliver næste år – eller næste år igen for den sags skyld.

Prognosen fra Edgar Heinrich, der er chef for designafdelingen hos BMW havde i hvert fald masser af elasticitet og uklarhed:

“Normalt, når vi udvikler en motorcykel, plejer vi at tænke fem eller 10 år frem i tiden. I dette her tilfælde har vi kigget endnu længere frem og fundet nogle … meget attraktive udsigter,” udtaler han ifølge Bloomberg.