Gør venligst plads, her kommer Rolls-Royce

Gør venligst plads, her kommer Rolls-Royce

En endeløs stræben efter perfektion. Man bliver helt træt bare af at tænke på det, men sådan ser de ikke på det hos Rolls-Royce i Sydengland. Her har man i over 100 år jagtet den fuldendte bil helt ned i detaljen. Christian Grau har besøgt fabrikken i Goodwood og kørt deres første SUV Cullinan.

Da Rolls-Royce besluttede at bygge deres nye fabrik i det idylliske landskab ved Goodwood i Sydengland, var de lokale ikke glade. Hvad ville det ikke gøre ved både natur og huspriser? Rolls-Royce holdt fast og indledte byggeriet med at grave et gigantisk hul. Mens skråningerne omkring hullet groede til med græs, byggede man en fabrik i bunden og fuldendte bygningen med et levende, organisk tag samt en omkransende sø.

Går man tur i området, kan man ikke se fabrikken, og bestiger man en af egnens mange bakker, er tagkonstruktionen ikke til at skelne fra de omkringliggende marker. I mellemtiden er den lokale fuglebestand og diversitet vokset. Mange fugle brygger reder på taget, hvor ræven med garanti ikke kommer, og ænder svømmer intetanende rundt i søen, hvis vand indgår i fabrikkens kølesystem. Huspriserne er steget, og beboerne har byttet vreden ud med stolthed over at have Rolls-Royce boende.

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her