Nyt afsnit af ‘Backstage’ med Søren Huss: “At drikke rom er et fast ritual, men bare en enkelt for jeg skal køre hjem”
Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Nyt afsnit af ‘Backstage’ med Søren Huss: “At drikke rom er et fast ritual, men bare en enkelt for jeg skal køre hjem”

I det nye afsnit af Euromans podcastserie ‘Backstage’ følger vi musiker og sangskriver Søren Huss, når han varmer op med englehop, stemmeøvelser og band-kram inden han skal spille koncert.

Der er en time og et kvarter til, at Søren Huss skal spille på den store Strandscene på Musik i Lejet. Forberedelserne til dagens koncert er så småt ved at gå i gang:

“Jeg har nogle helt faste ritualer: 100 englehop, 20 armbøjninger, vejrtræknings- og strækøvelser og stemmeøvelser. Jeg synger bedst, når jeg har den rutine,” forklarer Søren Huss.

Men opvarmning har ikke altid været en fast del af Søren Huss’ repertoire op til showstart. Før sin solokarriere var han forsanger i bandet Saybia. Dengang varmede han aldrig op, fortæller han til Euroman, men det er han nødt til nu:

“Får jeg ikke varmet op, bliver oplevelsen for mig på scenen hård rent vokalmæssigt. Men jeg er ikke bange for fejl. Hvis der sker noget skørt, så er det bare med til at gøre øjeblikkets fylde og nærvær mere intenst og autentisk,” påpeger han i dette afsnit af ‘Backstage’.

Siden 2010 har Søren Huss udgivet musik i eget navn, og til efteråret udkommer hans fjerde soloalbum ‘Sort og hvid til evig tid’. Og 17 år i musikbranchen har medført mange vilde backstage- oplevelser. En af dem tæller et helt særligt møde med pop-ikonet Annie Lennox:

“Annie Lennox kommer pludselig over og taler til mig efter en koncert. Hun synes, at vores musik var helt fantastisk, og det eneste, jeg får fremstammet, er “kan vi tage et billede med dig?”. Jeg var bare fuldstændig starstruck,” griner Søren og forklarer videre om livet bag scenetæppet.

Alt det og flere røverhistorier kan du lytte med på i det nye afsnit af ‘Backstage med Søren Huss’. Find det i Egmonts nye podcast-app Talk Town.

Du kan finde podcasten i vores nye app TalkTown, som er Euroman og Egmonts nye podcast-app. Første afsnit er gratis, og du kan også få 14 dage gratis nu i App Store eller Google Play.

Se, hvad vi ellers skriver om: Musik og Festival