Nyt afsnit af ’Watch Me’: Urentausiast Peter Christiansen fortæller om sin særlige ursamling scroll-down

Nyt afsnit af ’Watch Me’: Urentausiast Peter Christiansen fortæller om sin særlige ursamling

Urentusiast Peter Christiansen har altid været fascineret af anderledes ure, og han bliver kun mere nysgerrig, hvis uret, han har udset sig, ikke er blevet masseproduceret. Det fortæller han blandt andet om i det nye afsnit af podcasten ’Watch Me’, hvor vært og ur-redaktør Brian Lykke har inviteret til ursnak og middag på Svovl Vinbar, hvor også skuespiller og komiker Jonas Schmidt samt urmager Christian Lass er med som gæst.

Af Marcus Højgaard
Foto: Nina Buth Olsen
Podcast Euroman

”Jeg har ikke et familiemedlem eller nogen andre tæt på mig, der interesserer sig for ure, så det er en verden, jeg har opdaget på egen hånd. Jeg har altid været lidt nørdet og underviser til daglig i matematik. Jeg ved ikke, om det er tallene, der har været med til at fange min interesse for de små runde, men det er et meget godt bud,” fortæller Peter Christiansen.

Han er nemlig gæst i det nyeste afsnit af ’Watch Me’, hvor ur-redaktør og vært Brian Lykke har inviteret ham på hos Svovl Vinbar sammen med komiker og skuespiller Jonas Schmidt og urmager Christian Lass, hvor kok Rasmus Kjær, der også selv er urinteresseret, serverer god mad og velsmagende vin.

Peter Christiansen har en ursamling, der blandt andet tæller et Rolex Submariner, et Foudroyante-ur fra Habring og et vintage Longines-ur. Peter Christiansen har altid været fascineret af anderledes ure, og det ægger til købelysten, hvis uret han har udset sig, ikke nødvendigvis er blevet masseproduceret.

”Mit Foudroyante-ur fra Habring, var det første ur, jeg købte, der adskiller sig en smule fra mængden. Urets sekundviser hopper i ottendedele, og det betyder, at viseren, selvsagt, deler et sekund op i otte, hvilket gør, at viseren kører markant hurtigere rundt. Måske er det min nørdede tilgang til ure, der spiller ind, men jeg går voldsomt meget op i den finish, man har tildelt værket,” fortæller Peter Christiansen.

Den anderledes urinteresse har også ledt til, at Peter Christiansen har købt et af urmager Christian Lass’ værker, som de i fællesskab har designet

”Vi havde først en idé om at tage et urværk fra et eksisterende ur, og putte det i en ny kasse. Men hurtigt fandt vi ud af, at det var sjovere at bygge uret selv. I det færdige ur, som Peter har købt, er tandhjulet baseret på et Girard-Perregaux 27, men ellers har vi lavet resten selv,” fortæller Christian Lass om Peters ur.

Du kan høre om Peters imponerede ure i det nye afsnit af ’Watch Me’, som er tilgængeligt helt gratis på alle podcastplatforme. Og hvis du foretrækker levende billeder, kan du også se med på vores YouTube-kanal, hvor hele afsnittet ligger som film:

Watch Me

Brian Lykke er vært på podcasten ’Watch Me’, der kredser om ure og alt nørderiet bag. I første afsnit er gæsten komiker Thomas Warberg, og i det efterfølgende program kan du høre Nicklas Bendtner dele sine bedste ur-historier og ur-erfaringer.

Lyt til 'Watch Me' helt gratis på alle podcastplatforme eller se med på YouTube og euroman.dk.

Se, hvad vi ellers skriver om: Watch Me og Ure