Nyt afsnit af ’Watch Me’: Urmager Christian Lass fortæller om sin tid hos Patek Philippe, og hvordan han byggede sit første ur scroll-down

Nyt afsnit af ’Watch Me’: Urmager Christian Lass fortæller om sin tid hos Patek Philippe, og hvordan han byggede sit første ur

Urmager Christian Lass og hans mange historier fra urbranchen er omdrejningspunktet i det nye afsnit af vores ur-podcast ’Watch Me’. Programmets vært og Euromans ur-redaktør Brian Lykke har inviteret på mad og drikke på Svovl Vinbar, hvor også skuespiller og komiker Jonas Schmidt samt urentusiast Peter Christiansen er med som gæst.

Af Marcus Højgaard
Foto: Nina Buth Olsen
Podcast Euroman

”Jeg har altid haft en stor passion for elektronik og maskiner. Som 14-årig blev jeg uddannet som den yngste radiomontør i Danmark, men ret hurtigt fandt jeg ud af, at tiderne nok ikke var til, at man kunne leve af være radiomontør, da digitaliseringen i den periode kom buldrende.

Ad omveje faldt jeg over urmagerfaget, og hurtigt besluttede jeg mig for, at det var det, jeg skulle, fordi jeg tænkte, at det var et af de sværeste fag at mestre,” fortæller Christian Lass i det nyeste afsnit af ’Watch Me’.

Han er nemlig gæst i programmet, hvor ur-redaktør og vært Brian Lykke har inviteret ham til bords på Svovl Vinbar til en snak om sin tid som urmager og ure generelt, og sammen med komiker og skuespiller Jonas Schmidt og urentusiast Peter Christiansen, når de vidt og bredt omkring. Alt imens serverer kok Rasmus Kjær, der også er urinteresseret, noget godt til ganen.

Christian Lass er udlært urmager af den danske urmager Søren Andersen, der blandt andet har restaureret Jens OIsens verdensur, som er et af de mest komplekse urværker nogensinde, og som kan opleves på Københavns Rådhus.

Christian Lass' selvbyggede ur.

Han har desuden bygget sit eget ur, og hans karriere har også budt på et ophold hos verdenskendte Patek Phillippe, som han arbejdede for i ni år.

I sin tid hos den schweiziske ur-gigant arbejdede han med ure i en helt anden klasse, end han tidligere havde gjort.

”Min grænse for, hvad der er dyrt, har rykket sagt markant gennem årene. I starten af min karriere syntes jeg, at 2000 kroner var mange penge. Ikke lang tid efter skulle urene koste 20.000 kroner, før det for alvor var dyrt. På et tidspunkt syntes jeg heller ikke, at to millioner kroner var så galt endda,” fortæller Christian Lass.

Du kan lytte til det nye afsnit af ’Watch Me’ helt gratis på alle podcastplatforme. Og hvis du foretrækker levende billeder, kan du også se med på vores YouTube-kanal, hvor hele afsnittet ligger som film:

Watch Me

Brian Lykke er vært på podcasten ’Watch Me’, der kredser om ure og alt nørderiet bag. I første afsnit er gæsten komiker Thomas Warberg, og i det efterfølgende program kan du høre Nicklas Bendtner dele sine bedste ur-historier og ur-erfaringer.

Lyt til 'Watch Me' helt gratis på alle podcastplatforme eller se med på YouTube og euroman.dk.

Se, hvad vi ellers skriver om: Ure og Watch Me