Sponsoreret af HelloFresh

I podcasten ’Arbejdstitel’ er det faste format Overvurderet/Undervurderet stadig umådeligt populært, og igen til dette afsnit har lytterne stormet indbakken med fremragende bud på, hvad vores værter Kristoffer Dahy Ernst og Oliver Enné skal vurdere. Med sig i dag har de en gæst, skuespiller og manuskriptforfatter Magnus Millang.

Og første lytterbud på Overvurderet/Undervurderet er Mads, som har skrevet ind for at spørge, om en shandy er overvurderet eller undervurderet.

”Jeg vidste faktisk ikke, hvad det var,” indleder Kristoffer. ”For de uindviede er det at blande øl med lemonsodavand, hvilket giver en sommerlig effekt for at kunne nyde flere glas uden at få tømmermænd.”

Magnus Millang og Oliver Enné er rørende enige:

”Det er meget undervurderet,” siger de to nærmest i kor.

”Det er vist det, man i den tyske del af verden kalder radler,” supplerer Kristoffer, mens Magnus Millang med sit indgående kendskab til den spanske del af verden også kender deres version:

”Det kan også være en calimocho, som er rødvin og cola. Hvor man lige blander nogle ting og tænker ’kan man det?’. Ja, det kan man.”

Det viser sig, at Oliver Enné er ganske velbevandret i shandy-genren:

”Jeg har faktisk lavet den drink tit. Den fungerer både med citronsodavand og appelsinsodavand.”

Magnus Millang er meget begejstret:

”Jeg synes faktisk, drinks med øl er stærkt undervurderet.”

”Jeg tager den lige et skridt længere,” siger den shandy-erfarne Oliver Enné. ”I de fleste supermarkeder kan man få en off-brand grapesodavand, og af en eller anden grund findes den kun som light. Men grape light og øl: kanon sommerdrink.”

”Det kunne godt blive årets sommerdrink, det her,” konstaterer Kristoffer, som allerede nu kan se sig selv i sommerlandet med en drink i hånden, han ikke bliver for hurtigt beruset af, og som samtidig er let på kalorier takket være light-sodavanden.

”Men der skal isterninger i,” siger specialisten Oliver.

”Ja, den skal være kold,” siger Magnus Millang, som dog også synes, han konstaterer det åbenlyse: ”Men det skal der være i alle drinks, jo.”

Oliver Enné: ”Jo, jo, men den skal ikke bare være køleskabskold. Det skal være øl og sodavand fra køleskabet, og så skal der is i.”

”Men skal alle drinks ikke det?” undrer Magnus Millang sig.

”Men ikke en øl jo. Du vil jo aldrig putte isterninger i en øl?”

”Nej. Drinks. Kan jeg få en lunken negroni?”

”Ja, okay. Fair nok,” siger Oliver, mens Kristoffer forsøger at sætte en regel op for øl-drinks og is:

”I det øjeblik man gør en øl til en drink, så kommer man isterninger i. Er det reglen?”

”Det er reglen, og så en regel nummer to,” siger Oliver: ”Du må aldrig købe den pre-packaged. Der er brands, der laver en citronøl. No go. Jeg føler både internationale brands og danske brands forsøger at komme med noget nyt med et twist hvert år. No bueno. Lav den selv.”

”Jeg har haft god erfaring med at lave drinks med øl og limoncello, og så meget lime,” siger Magnus, der bestemt heller ikke er uerfaren i forhold til at blande sine egne drinks om sommeren.

Men er det noget, man kun laver selv, når man er på ferie, eller kan man også forestille sig en situation, hvor man bestiller det på en bar?

”Ja! Det vil jeg fandeme gøre,” udbryder Magnus Millang.

”Jeg synes faktisk, det fedeste er at bestille den på en bar, hvor de ikke ved, hvordan man skal lave den, så man selv skal blande den,” siger Oliver Enné.

”Det er jo superfedt,” siger Magnus Millang.

I den optimale verden får man altså elementerne til drinken ned på sit bord, og så blander man den selv, vil Kristoffer Dahy Ernst gerne vide. Magnus Millang svarer:

”Hele konceptet med at opdrage bartenderen elsker jeg! Det er stærkt undervurderet. Hold kæft, en fed type. Der siger du både ’ja ja’ og knipser med fingrene. Og i øvrigt: Jeg vil faktisk sige, at tonic og limoncello også er god. Nu er vi så ude af øl, nu snakker vi bare drinks. Det er en mild drink.”

”Tonic som sodavand er jo generelt ekstremt undervurderet. Jeg bliver helt tørstig her klokken 10 om formiddagen,” afslutter Kristoffer Dahy Ernst, som også beder om Oliver Enné og Magnus Millangs endelige dom:

Ja, en shandy er meget undervurderet. Og det kan meget nemt gå hen og blive sommerens drink.

Dette afsnit af Arbejdstitel er bragt i samarbejde med HelloFresh. HelloFresh er velsmagende og lækre måltidskasser, der gør din hverdag meget nemmere. Brug koden ARBEJDSTITEL og få 1.245 kr. rabat på de første fem måltidskasser.