Rejseguide: Her er fem byer, du skal vise dine børn, før de bliver for store og tager alene afsted scroll-down

Rejseguide: Her er fem byer, du skal vise dine børn, før de bliver for store og tager alene afsted

Pak kufferten og tag dine børn med på eventyr. Vi guider til fem gode byer, du burde vise dine børn.


Foto: Getty Images
Rejser Euroman

Rom

Del rundhåndet ud af din viden om Romulus og Remus, mens I går rundt i området ved Palatinerhøjen, før dit afkom gennem Colosseum og Forum Romanum, kast en mønt i Trevi-fontænen, sejl en tur på Tiberen, dyk ned i katakomberne og køb, selvfølgelig, billet til enten en Roma eller en Lazio-kamp på Stadio Olimpico.

 

Berlin

Fortæl om tyskernes adskillelse under den kolde krig, når I spadserer forbi resterne af Berlin-muren, eksempelvis ved Bernauer Strasse. Passér Checkpoint Charlie, smut op i tv-tårnet, gå gennem Brandenburger Tor (husk her bonusinformationen om at fredsgudinden i stridsvognen flyver på 15 meter høje søjler), og slut af i Zoo Berlin.

 

London

Bered dig på at købe dig fattig på Oxford Street og i Covent Garden. De penge kan du så omvendt spare ved at spise indisk på Brick Lane. Husk at giver ungerne noget ordentlig dannelse på British Museum, og snyd ikke jer selv for oplevelsen af en Premier League-kamp. Der er seks PL-klubber i London; Chelsea, Arsenal, Tottentham, Crystal Palace, West Ham og Brentford.

 

New York

Hvis du virkelig vil imponere dine børn, så skej ud og giv dem en helikoptertur over Manhattan og Hudson-floden. Det kommer de aldrig til at glemme. På det mere jordnære plan så løb en tur gennem Central Park, drik en kaffe i Brooklyn, gå gaderne tynde i West Village, vis dem Ground Zero, og forklar dem, hvordan Pollock og Rothko skabte deres bedste værker, som I kan se på MoMA.

 

Paris

Mens I spadserer langs bredden af Seinen, kan du gøre dine unger klogere på historien. Som eksempelvis, at Notre Dame blev påbegyndt i 1163, at stormen på Bastillen fandt sted i 1789, og at Sacré-Cæur oprindeligt blev opført på Montmartre som en forsoningskirke. Og hvis dine børn nægter at stå i kø til Louvre (eller at se på kunst i det hele taget), så hiv dem med på Pompidou eller ind på den digitale udstilling på L’Atelier des Lumières i 11. arrondissement.

Se, hvad vi ellers skriver om: Ferie, Far, Rom, New York og London