Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Et overset problem: Mange voksne lider af ADHD
Comeback: Michael Phelps blev som 9-årig diagnostiseret med ADHD. I dag er han den mest vindende svømmer nogensinde.

Et overset problem: Mange voksne lider af ADHD

En ny rapport fra britisk tænketank fastslår, at uopdaget ADHD hos voksne koster milliarder.

Oftest tænker man ADHD som en lidelse for hyperaktive drengebørn, der ikke kan fokusere og skaber uro i undervisningslokalet. Men det er langt fra tilfældet, hvis man ser på en ny rapport fra den britiske tænketank Demos. 65 procent af dem, der bliver diagnosticeret med ADHD i barndommen, tager diagnosen med sig i voksenlivet, og det kan koste et land milliarder af kroner.

”Voksne med ADHD har sjældnere fuldtidsarbejde end voksne uden ADHD, og deres produktivitet er ofte lavere. Det kan både give problemer for individet, arbejdsgiveren og staten på grund lavede skatteindtægter og højere udgifter til offentlige ydelser, skriver rapporten.

Det skyldes, at voksne med ADHD kan have problemer med at indgå i fællesskaber både socialt og arbejdsmæssigt. Og fordi de ofte ikke får den nødvendige hjælp i deres voksenliv, ender de i dårligt betalte jobs, hvis de da overhovedet har et arbejde. Den udgift løber op i milliardklassen, fastslår rapporten.

Tænketanken vurderer at omkring 5 procent af børn og 2,5 procent af voksne i Storbritannien lider i større eller mindre grad af ADHD. Og selvom det kan lyde som et højt estimat, så mener Demos selv, at tallet kan være meget højere. Problemet er, at der slet ikke er fokus på ADHD hos voksne.

”Alt for mange mennesker med ADHD går gennem livet uden at få stillet en diagnose eller modtage den hjælp, de har brug for, for at udnytte deres styrker og leve et godt liv,” står der i rapporten.

LÆS OGSÅ: Sports Illustrated får hård kritik for at droppe årligt badedragtsnummer til fordel for nøgenmodeller

LÆS OGSÅ: George Weah skal være præsident i Liberia: Her er fem andre sportsstjerner, der gik ind i politik

LÆS OGSÅ: Uhyggelig statistik: Skoleskyderiet i Florida er det ottende i 2018