Normalt kan den amerikanske talkshow-vært Jon Stewart altid finde noget sjovt at sige om de politiske skandaler, han behandler i The Daily Show, der bliver sendt på amerikanske Comedy Central såvel som på danske DR2.

Det kunne han ikke i onsdagens program.

En amerikansk storjury på Staten Island har nemlig besluttet ikke at rejse tiltale mod den betjent, hvis hårdhændede anholdelse 17. juli kostede den 43-årige sorte amerikaner Eric Garner livet.

”Jeg…  jeg ved virkelig ikke, hvad jeg skal sige til det her”, siger Jon Stewart, der har tørret sit sædvanlige underspillede smil af og kigger alvorligt ind i kameraet.

”Det, der er så nedslående, er, at ingen af de tvetydigheder, der var omkring Ferguson-sagen, findes i sagen fra Staten Island”, siger Jon Stewart.

I Ferguson blev den 18-årige sorte amerikaner Michael Brown 9. august skudt på klos hold af en hvid politibetjent, som der heller ikke blev rejst tiltale mod.

”Men i det mindste”, siger Jon Stewart, ”var der i Ferguson-sagen modstridende vidneudsagn, modstridende retsvidenskabelige beviser, og det handlede også om politiets ret til selvforsvar”.

Sådan er det ikke i sagen om Eric Garner, hvor der ifølge en retsmediciner er tale om en decideret drabssag.

En videooptagelse af anholdelsen viser, hvordan en hvid politimand tager kvælertag på Eric Garner og presser hans ansigt ned i asfalten, mens Eric Garner gentagne gange skriger til politiet, at han ikke kanfå luft.

Se Jon Stewarts reaktion på beslutningen om ikke at retsforfølge betjenten her:

I nat gik tusindvis af amerikanere på gaden, blandt andet i New York, Boston og Washington DC, for at demonstrere mod det seneste kendte eksempel på politivold mod en sort amerikaner.

LÆS OGSÅ: Yahya Hassan: For tiden får jeg ikke skrevet meget andet end liderlige sms'er til piger

LÆS OGSÅ: Ny Youtube-kanal udgiver tidlige shows med Louis CK, Tracy Morgan og Chris Rock

LÆS OGSÅ: Klimaforandringer: Komiker afliver skeptikernes argumenter - en gang for alle