Ikke alene er den tyske klub den mest velspillende og suveræne klub i Europa. I en generøs gestus over for sine fans vil Bayern München nu også betale en del af de dyre billetter til klubbens udekamp mod Arsenal i Champions League.

I en tid hvor fodboldklubber gør alt for at vride pengene ud af deres fans, virker det seneste tiltag fra Bayern München som en aprilsnar. Ikke desto mindre er den god nok: Bayern München vil betale en del af billetten for de fans, der vælger at tage turen fra Tyskland til London 19. februar for at se klubben i kamp mod Arsenal. Begrundelsen er, at de gerne vil give noget tilbage til deres fans.

”Et stort antal Bayern-tilhængere støtter holdet, ikke blot i de største kampe, men i hver eneste udekamp. Den loyalitet kræver meget tid og mange udgifter,” siger klubben i en meddelelse.

Klubbens gestus gør, at tilhængerne kan købe en af de ca. 3.000 udeholdsbilletter til en pris på ca. 335 kroner, selv om der står 18.000 på venteliste til at købe dem, skriver The Guardian. Arsenal kræver omkring 550 kroner per billet, hvilket betyder, at Bayern spytter i med ca. 670.000 kroner.

”Det er en lille tak for den store støtte, vores fans har givet os i det forgange år.”

Om det er med vilje eller ej, gør Bayern Münchens tiltag samtidig opmærksom på de store prisforskelle, der er mellem landene, når det gælder prisen på fodboldbilletter. Især Arsenal har tidligere fået hård kritik af både af egne og ikke mindst udeholdstilhængere, som har svært ved at få råd til både rejse og den dyre indgang.

Den hårde kritik fik også ledelsen i klubben sidste år til at love en fastfrysning af priserne. Men det billigste årskort kan stadig løbe op i omkring 8.000 kroner, hvis man vi se alle Arsenals hjemmekampe.

I Bayern München, der har de billigste billetter i Champions League, kan du derimod få et årskort for ca. 825 kroner.

”Vi kunne nemt få mere for et årskort. Men lad os sige, vi tog 2.500 kr. [omregnet, red.] i stedet. Det ville give os 20 millioner i ekstra indtægter. Men hvad er 20 millioner for os? I en forhandling om en transfer vil man diskutere et sådant beløb på fem minutter. Men forskellen mellem 825 kroner og 2.500 kroner [omregnet, red.] er enorm for fansene,” siger præsident i München, Uli Hoeness, og fortsætter:

”Vi ser ikke på fans, som køer man kan malke. Fodbold skal være for alle. Det er den største forskel mellem os og England.”

Champions League-opgørene mellem Bayern München og Arsenal bliver i øvrigt en gentagelse af sidste års ottendedelsfinaler, hvor Bayern slog Arsenal 3-1 i London. Samlet gik de videre på reglen om udebanemål efter et 0-2-nederlag hjemme.

FACEBOOK Bliv ven med Euroman