Et nyt hold har fundet vej til cykelsportens mest eksklusive selskab. Og rytterne er kun danske og norske scroll-down

Et nyt hold har fundet vej til cykelsportens mest eksklusive selskab. Og rytterne er kun danske og norske

For første gang i 10 år får vi et skandinavisk hold til start i verdens største cykelløb, Tour de France. Hvordan gik det til, at det norsk-danske Uno-X-hold nærmede sig verdenseliten? Vi tegner et portræt af cykelholdet, der udelukkende består af danske og norske ryttere.

Af Mikkel Tofte Langerhuus
Foto: Getty Images
Sport Euroman

SOM MANGE BEDST KENDER det fra Henning Primdahl og hans cykelhold Team Easy On i ’Drengene fra Angora’, er der hvert år nogle hold, der kommer med til Tour de France på et såkaldt wildcard – en mulighed for at deltage i et løb, der ligger på en hylde over holdets rangering. Netop den karikerede sportsdirektørs hvileløse og forgæves jagt på den adgangsgivende billet til verdens største cykelløb er et af de få steder, hvor satireprogrammet og virkeligheden går perfekt i spænd.

For hvis vi springer væk fra fiktionen og ud på virkelighedens landeveje, har det norsk-danske hold Uno-X Pro Cycling fået den mulighed, som Team Easy On aldrig fik. Og de, Uno-X altså, fejrede wildcardet, som om de allerede vundet løbet, fortæller norske Kurt Asle Arvesen, der er tidligere cykelrytter og nu sportsdirektør for holdet.

”Vi forstår det ikke endnu, og det er ikke engang et opdigtet svar. Når du nævner Tour de France, og at vi skal dertil, er det fuldstændig surrealistisk – især for os, der har været med siden starten, da vi var meget, meget små. Det er en drøm, der går i opfyldelse, og jeg håber, at vi når at forstå det, før vi er der.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Cykling og Tour de France