Den sidste uges tid har de fleste fitnesscentre i Danmark holdt lukket. Og hvis ikke dit lokale center – som er et af de mest oplagte smittesteder ifølge virologer – allerede havde valgt at lukke frivilligt, har gårsdagens påbud fra statsminister Mette Frederiksen nu effektivt sat en stopper for alle fitness-aktiviteter.

Men hvad gør du så, hvis du stadig vil holde liv i drømmen om en at stå med en veltrimmet strandkrop til sommer, når verden forhåbentlig er vendt tilbage til normal? Jo, det gør du ved at følge nogle af de mange online-træningsprogrammer, som fitnesskæder og personlige trænere verden over nu tilbyder til corona-ramte motionister, der fortsat har brug for deres trænings-fix. I forvejen er YouTube en sand guldmine for hjemmetræningsprogrammer, du kan udføre med intet eller minimalt udstyr, men her har vi gjort arbejdet for dig og samlet fem online træningstilbud, som du kan benytte dig af inden for hjemmets fire vægge:

1. SATS.com

Fitnesskæden SATS tilbyder træningshold via live-streaming, og ikke-medlemmer er også velkomne. Hver dag kan du træne på forskellige hold, hvor SATS’ instruktører guider dig gennem træningsprogrammer inden for yoga, crosstraining, cardio m.fl. – og har du ikke mulighed for at være med live, kan du efterfølgende streame træningerne, når det passer dig, på deres hjemmeside.

2. The Yoga Flat

Det københavnske yoga-studie, der holder til på Christianshavn, tilbyder gratis yoga-hold hver dag via Facebook, og også her er videoerne fortsat tilgængelige, hvis du ikke kan være med, når der streames live kl. 12 og kl. 16.

3. Københavns Kommune

Det er ikke kun fitnesskæder og yoga-studier, der tilbyder online-træning i disse corona-tider. Hos Københavns Kommune kan du finde en hjemmetræningsvideo med 10 øvelser tilsat musik, mindfulness-øvelser og en række andre træningsprogrammer, som du enten kan se som video eller downloade som .pdf.

4. CrossFit Copenhagen

Er du typen, der foretrækker at kaste med dæk, er der også hjælp at hente. Copenhagen CrossFit, der snart skifter navn til Arca, har siden 13. marts lagt et dagligt træningsprogram op på deres Facebook-side til alle, der vil følge deres ’covid challenge’. Kommer du først med på vognen nu, kan du også finde de foregående dages programmer og starte fra nul – dog uden bildæk, medmindre du selv ligger inde med den slags.

5. Nordic Race

Nordic Race arrangerer normalt udendørs forhindringsløb, men også her har man nu taget hjemmetræningen til sig. Hver dag kl. 10 bliver et nyt træningsprogram tilgængeligt, og der medfølger instruktionsvideoer, hvis du ikke på forhånd er bekendt med øvelserne.

6. Kropsinstituttet

Martin Bonde Mogensen er kropsterapeut og driver Kropsinstituttet i Studiestræde. Også han er rykket online med daglige træningsvideoer for både krop og sind, der styrker, afspænder og afstresser kroppen . Følg med på Facebook.

God træning!