Manchester City E-sport

Manchester City E-sport

18-årigt stortalent skal repræsentere Manchester City fra sofaen

Manchester City har skrevet kontrakt med en e-fodboldspiller, der skal repræsentere holdet i FIFA-turneringer, live-stream på Twicth og lave YouTube-indhold.

Han har angiveligt hverken musklerne, accelerationen eller boldevnerne til at blive professionel fodboldspiller.

Alligevel har Premier League-klubben Manchester City hentet 18-årige Kieran 'Kez' Brown til truppen. Men hvor holdets andre spillere skal gøre sig gældende på det grønne græs, skal han repræsentere dem virtuelt til FIFA-turneringer med live-streaming på Amazons video-platform Twitch, videoer på Citys YouTube-kanal og til fanarrangementer.

"Det er spændende. Det er noget nyt for klubben, og det er noget nyt for mig. Jeg glæder mig til at repræsentere klubben i fremtidige turneringer. Det er en mulighed, som få får chancen for at gribe, og jeg kunne ikke sige nej," sagde Kieran 'Kez' Brown i forbindelse med annonceringen den 6. juli.

Hør ham fortælle, hvad han egentlig skal lave her:

Men Manchester City er ikke helt frontløbere: I maj fik West Ham som som de første i Premier Legeau en e-spiller, og flere tyske Bundesliga-klubber, blandt andet Schalke 04, har, ifølge engagdetogså købt e-spillere til klubben.

Det var derfor også oplagt for Manchester City at tage rykket, siger klubbens marketings- og innovations chef, Diego Gigliani:

"E-sport får større og større indflydelse, så det er naturligt for at os at følge med i udviklingen. Mange af klubbens fans spiller selv Manchester City i Fifa, og med vores egen spiller får vi en større tilstedeværelse i gamer-turneringer, vi får mere indhold igennem de digitale kanaler, og vi kommer i bedre i dialog og tættere på klubbens fans til kampe og klub-arrangementer," siger han på Manchester Citys hjemmeside.

Keiran 'Kez' Brown er med sine i dag 12.000-følgere på YouTube ikke et af de største navne i branchen (andre har millioner, red.), men "han er ung, fantastisk, har talent og er sulten efter at blive bedre," svarer Diego Gigliani til spørgsmålet om, hvorfor valget netop faldt på den 18-årige spiller.


Keiran 'Kez' Brown, 18, Manchester Citys første esports-Fifa-spiller. 

Bølgen af de nye investeringer kan muligvis se mærkelig ud, hvis man primært ser fodbold som noget, man får grønne knæ af. Men e-sport er efterhånden så stor en forretning i sig selv,  at den ifølge Newzoo genererede over 460 millioner dollars i omsætning sidste år.

De største summer går dog i dag til e-sports-spillere, der i virkeligheden ikke har meget med traditionel sport at gøre som for eksempel League of Legends, Dota, Counterstrike. - Så hvor en professionel FIFA-spiller kan vinde 20.000 dollars for en turnering, kan præmien lyde på 11 millioner dollars til en Dota 2-e-spiller, skriver Quartz.

Der er indtil videre ikke flere køb i den engelske liga, men blandt andet rivalerne fra Manchester United offentliggjorde for nylig, at de ville købe et endnu unavngivet europæisk hold af spillere til skyde-spillet Overwatch.

I oktober 2015 investerede en af Arsenals aktionærer Alisher Usmanoz 100 millioner dollars i Ruslands største e-sports-platform, Virtus.pro, og Storbritannien får snart sin første 
24-timers e-sportskanal.

LÆS OGSÅ: Premier League-spillere kan komme i klemme efter briternes EU-exit

LÆS OGSÅ: Zlatan i emotionel video: 'En ny rejse er begyndt'

LÆS OGSÅ: Dennis Ritter: Jeg kunne godt regne ud, at Rolf nok ikke havde kørt på broccoli"