Man kan ikke just sige, at herrelandsholdet har haft tøjkrise inden for de seneste par år. Eller måske er det netop tilfældet? Faktum er i hvert fald, at holdet siden EM-slutrunden i 2021 har optrådt i ikke færre end tre forskellige hjemmebanetrøjer, og nu kommer Eriksen og co. atter til at trække en ny en af slagsen over hovedet.

Hvor sidste års lunkne og underligt passivt protesterende VM-trøje havde subtile referencer til den ikoniske EM 1992-trøje, er der i denne omgang skruet gevaldigt op for sommerstemning, flyvende fadøl og Kim Vilfort-overskægget. I en moderniseret version har Hummel genskabt trøjeklenodiet, som Danmark vandt sin første og hidtil eneste EM-titel i.

Og det må vi som Danmarks førende fodboldtrøjemedie bøje os i støvet for. I en branche, hvor der er gået inflation i at forcere unikheden i nye fodboldtrøjer, har man med rødder i en klassiker sået frøene for en dragt, der kan blive ikonisk.

Ifølge Hummel selv er formålet at markere tøjmærkets 100-års jubilæum med den største danske fodboldtriumf, som var med til at sætte dem på landkortet som fodboldtrøjeproducent.

”Der er ingen tvivl om, at trøjen fra '92 har en helt særlig plads i både hummels og DBU's historie, og vi håber, at den nye landsholdstrøje vil vække minder for de danske fodboldfans og give dem mulighed for at tage et stykke dansk idrætshistorie i en ny og moderniseret udgave på,” siger Hummels CEO Allan Vad Nielsen.

Den nye landsholdstrøje vil få sin debut torsdag den 23. marts, når Danmark i et udsolgt Parken møder Finland i EM-kvalifikationen. Trøjen kan købes her.

220442-3365_2 kopier.jpg

220450-2001 kopier.jpg

220450-6140_2 kopier.jpg

220450-7393 kopier.jpg