Hvordan forbereder du dig personligt til VM?

”Der er rigtigt mange ting, der kan ændre forberedelsen, men det er ikke sådan, at jeg skal finde motivation til VM. Den er der, og det glæder jeg mig bare til.”

Har du en personlig ting, som du bare skal have med i bagagen til Rusland?

”Jeg har behov for at kunne komme i kontakt med min familie, så det vil nok være min telefon.”

Har du tendens til at få lejrkuller?

”Det har alle. På et eller andet tidspunkt får man nok, og derfor er det også vigtigt, at man lige slår hovedet fra en gang imellem og ikke tænker på fodbold. Men der er jo et formål med at være der, så man ved godt, at der venter noget sjovt, og det gør det lidt nemmere.”

Hvordan modarbejder du lejrkuller?

”Jeg har ikke nogle bestemte ting, jeg gør. Jeg joker lidt med det, snakker med familien eller går en tur udenfor og får noget frisk luft.”

Hvordan holder du kontakt til din kone og dine børn undervejs?

”Jeg FaceTimer med min familie flere gange om dagen. Jeg får indimellem at vide af de andre, at jeg bruger meget tid på det, men kontakten med min kone og mine børn betyder alt for mig – og giver mig ro. Under forberedelserne til VM hjemme i Danmark vil min familie være i nærheden, og det er dejligt at kunne se dem i den fase, men i Rusland bliver det naturligvis anderledes, og så må jeg i gang med FaceTime.”

Hvordan kommer din rolle til at ændre sig, nu du er med til en slutrunde som anfører?

”Jeg skal selvfølgelig tage en del mere ansvar. Jeg kan ikke huske, hvor mange landskampe jeg havde spillet inden VM i Sydafrika, men nu har jeg lige rundet 75 kampe, så det bliver en anden erfaring, jeg går ind med til denne her slutrunde. Ligesom der var nogen, der tog sig af mig dengang, skal jeg også nok hjælpe med at berolige folk, hvis der er nogen, der har brug for det. Men egentlig skal jeg også bare fortælle folk, at de skal huske at nyde det, for en slutrunde er det ypperste, og VM er noget helt exceptionelt.”

Hvordan bruger du din erfaring over for de andre på landsholdet – både i kamp og mellem kampene?

”Jeg prøver på at være mig selv. Jeg prøver på at udstråle ro, og vi er så god en gruppe sammen, at jeg tror, at alle føler sig hjemme, så det kommer egentlig helt naturligt. Men hvis du kan se, at der er en, der har behov for et klap på skulderen eller et spark i røven, så er det det, de skal have.”
Har du et mentalt trick til at holde pres fra tilskuere ude?

”Jeg har ikke noget behov for at lukke tilskuerne ude, men tager dem med som en naturlig del af miljøet på banen, hvor jeg skal ind og præstere. På en måde virker stemningen omkring banen nærmest afslappende på mig, uanset om tilskuerne holder med os eller er imod os – og uanset hvor mange der er. Op til kampen kan jeg godt være anspændt, men når jeg kommer ind på banen og mærker atmosfæren omkring mig og holdet, så er det som at gå ind på mit arbejdsværelse, hvor jeg har været flere hundrede gange før. Og det er et godt sted at være, hvor der ikke er nogen grund til at føle mig nervøs.”

Danmark er nummer 12 på verdensranglisten. Er det et realistisk mål at komme blandt de 8-16 bedste ved VM?

”Jeg synes bestemt, at det er realistisk. Det skal i mine øjne altid være vores ambition at komme videre fra puljen og derefter at gå endnu længere i turneringen, for vi er jo ikke bare med for at få en oplevelse – men for at komme så langt som muligt. Det er ikke let, og det ved jeg godt. Men ambitionerne skal vi have. At gå videre fra puljen og være mellem de 16 bedste lande i hele verden i så stor en sport som fodbold vil være fantastisk flot.

Jeg er stolt af at være anfører for et landshold, der lige har sat en rekord ved at være ubesejret i flest landskampe i træk – i langt over 100 år med dansk landsholdsfodbold – og det giver selvtillid til holdet. Og jeg er stolt over, at vi kvalificerede os til VM. Men nu er det tid til at spille på den helt store scene – det er til VM, at vi for alvor skal ud at kæmpe for Danmark.”

Er der et hold, en spiller eller et system, som du vil holde særligt øje med til VM?

”Der har jeg skyklapper på. Jeg vil kun holde øje med Peru, Australien og Frankrig, som vi skal møde i gruppespillet. Det er der, al min fokus ligger.”

Hvem er den mest velklædte på landsholdet?

”Jeg synes, Thomas Delaney har en rigtig god stil, som jeg kunne se mig selv i. Så har du Viktor (Fischer, red.) og Lasse Schöne, som også har rigtig fed stil på deres måde. Zanka har også god stil.”
Hvem bruger mest tid foran spejlet inden en kamp?

”Jeg er ikke 100 procent sikker på, at det er helt korrekt, men jeg er bare nødt til at genere Viktor Fischer, når jeg får chancen, så det er selvfølgelig ham.” ■

LÆS MERE: Stort interview med Nicolai Jørgensen: "Jeg tror, vi er et af de landshold i verden med den bedste kemi"

LÆS MERE: Bettingeksperten Steffen Dam guider: Sådan kan du tjene gode penge på VM

LÆS MERE: Eurowoman kårer VM's flotteste spillere