Mourinhos utilstrækkelige milliarder

Mourinhos utilstrækkelige milliarder

Wenger til Mourinho efter brok: Lær at leve med City

Mourinho brokkede sig over Manchester Citys budgetter. Nu bliver han svaret igen fra uventet kant.

Arsène Wenger er blevet træt af at høre på José Mourinho og har blandet sig i en sag, der ikke i sit udgangspunkt handler om ham eller Arsenal.

Sagen opstod i går, da Mourinho påstod, at de tæt ved 2,5 milliarder kroner, som han og Manchester United har brugt på spillere, siden han overtog jobbet som cheftræner i klubben, ikke er nok til at tage kampen op mod rivalerne fra Manchester City.

Mange har efterfølgende hånet portugiseren, der ofte har det med at forsøge at vende ansvaret væk fra sig selv og sine spillere, når de har fået et dårligt resultat – og i går fik de kun med nød og næppe 2-2 mod Burnley, hvilket giver Manchester City muligheden for at øge deres forspring i toppen af Premier League til 15 points, hvis de vinder i aften mod Newcastle.

Andre har forsøgt at gøre opmærksom på, at selv om det kan lyde absurd, at man skulle have brug for endnu flere penge, så har Mourinho en pointe i forhold til, at City vist har brugt noget nær det dobbelte på spillere på den samme tid.

Hvorom alting er, burde bolden ligge hos Manchester City, hvis nogen skulle besvare Mourinhos klager. Foreløbig har Pep Guardiola eller andre fra de himmelblå imidlertid ikke ytret noget.

Måske var det derfor, at Arsenal-træner Arsène Wenger følte trang til at blande sig i polemikken, da han i dag sagde, at Mourinho bliver nødt til at gøre, hvad han kan med de beskedne midler, han har til rådighed og ikke beklage sig over, at nogle har endnu flere penge.

Franskmanden henviste ifølge The Guardian til sit eget eksempel:

”Jeg har været i den position i 21 år, så jeg har ikke tænkt mig at begynde at beklage mig nu. Der er altid et hold, nogle gange fire, der har været rigere, end jeg var, så jeg har lært at forholde mig til det og klare mig,” siger Wenger.

”Jeg synes, det vigtigste er, at man præsterer så godt, man kan ud fra sine forudsætninger, og ja, Manchester City er rigere end os, ja, Chelsea er rigere end os, og Manchester United er rigere end os, men jeg tror stadig, vi kan finde en måde at opnå succes.”

Wenger sagde også, at han regner med, at Alexiz Sánchez, der går for at være en eftertragtet vare i Manchester Citys indkøbsafdeling, bliver i Arsenal denne sæson ud.

Både Sanchez og Mesut Özil har gjort det klart, at de ikke underskriver nye aftaler med Arsenal, når deres kontrakter udløber til sommer.

LÆS OGSÅ: Zanka hyldes i England: Giver en omgang til medrejsende Huddersfield-fans 

Se, hvad vi ellers skriver om: Fodbold og Arsenal