Det er klodset at parre telefonens lyd med en bluetooth-højtaler, kvaliteten svinger ekstremt meget, og så afbrydes forbindelsen, hvis aftenens vært smutter på toilettet med mobilen i baglommen. Wifi har overtaget bluetooths plads, og de nyeste højtalere kan ’tale’ sammen, så du kan spille én sang i badeværelset og en anden i køkkenet eller spille hele huset op synkront.

Markedet for stereolyd i hjemmet gennem wifi er vokset de seneste år, hvor Sonos er den ubestridte mester i den luksuriøse ende. Skal du ud og investere i et nyt wifi-højtalersystem til hjemmet, er det vigtigt at tage højde for, hvordan man kobler sig på, lydkvalitet (selvfølgelig), og hvor nemt det er at bruge.

For de fleste systemer i den øverste prisklasse fungerer det sådan, at højtalerne kun kan tale sammen med hinanden gennem en speciallavet app. Det betyder, at du ikke kan koble en tilfældig højtaler fra kælderen til, men er nødt til at købe højtalere af samme mærke. Andre systemer kan arbejde sammen med en hvilken som helst højtaler, radio eller fjernsyn, der har indbygget Chromecast eller Airplay.
Når det gælder lyd, får du, hvad du betaler for. Er du en audio-aficionado, må du smide lidt ekstra, men kan du leve med mindre, er der penge at spare. Og undersøg også lige, om du behøver lir som stemmestyrring eller sammenkædning af pladespiller, fjernsyn og stereo.

Der er en ny teknologi på vej, som kan udkonkurrere wifi. Det såkaldte PLC (Power Line Communication) skulle blive den næste revolution. I stedet for at lade højtalerne sløve dit internet, så vil al kommunikation i fremtiden løbe over de elektriske kabler, du allerede har i væggene. Med den nye teknologi skal du bare smide højtaleren i stikkontakten, og derfra vil den arbejde sammen med forstærkeren. Indtil nu er det kun Ixion, der har formået at udnytte teknologien.

ixion.jpg

Ixion til 15.000 kr. hos amazon.co.uk

Untitled-1.jpgBang og Olufsen M3 til 2.349 kr. hos beoplay.com/da

Yamaha-RX-V483.jpg

Yamaha RX-V483 til 3.689 kr. se yamaha.com for forhandler

echo.jpg

Amazon Echo fra 750 kr. hos amazon.co.uk

Sonos One.jpg
Sonos fra 1.699 kr. hos sonos.com