Lavere stressniveau, bedre humør og større kognitiv gendannelse. Det er blot nogle af de positive effekter, det kan have at spille videospil i små fem-minutters pauser i løbet af en arbejdsdag, konkluderer en række forskere fra University of Central Florida i et nyt studie.

Studiet tog udgangspunkt i en gruppe på 66 testpersoner, som blev delt op i tre grupper. Den første gruppe spillede videospillet Sushi Cat i pausen, den anden gruppe deltog i en guidet afslapningsøvelse, og den sidste gruppe skulle sidde ned i de fem minutter uden at have deres computer eller telefon på sig.

Undersøgelsen viste, at det udelukkende var de personer, der havde spillet videospil, som sagde, at de havde det bedre og var mindre stressede efter pausen.

Resultaterne bliver understøttet af Michael Rupp, Ph.D.-studerende i kognitiv psykologi fra University of Central Florida. Han siger til Independent, at vi får mere ud af at koble af et par minutter end at skynde os igennem dagen for at få ordnet så meget arbejde som muligt. Videospil er ganske enkelt gode til at give folk energi til at arbejde videre, forklarer han.

Så tag gerne din PlayStation og dit Fifa17-spil med på dit arbejde i morgen. Det er doctor approved.