Pilot Waverly Labs
Foto: PR

Pilot Waverly Labs

Endelig: Nu er det slut med at misforstå din udenlandsflirt

… og alle andre, der ikke taler samme sprog, som du gør. Designfirmaet Waverly Labs 'Pilot'-høretelefoner er på vej.

Der går noget af charmen, hvis en samtale konstant afbrydes af et 'sorry, what?', fordi man ikke helt kan forstå, hvad personen overfor en fortæller en.

Det er som regel på grund af, at vi ikke taler samme sprog (eller ikke kan høre noget, men det er en anden sag), at vi ikke helt er med på den egentlig mening af, hvad der bliver sagt. Men en løsning kommer dig til undsætning ganske snart: høretelefoner, der automatisk oversætter, hvad din samtalepartner siger.

Ideen hedder 'The Pilot' og er designet af New York-baserede Andrew Ochoa i sit firma Waverly Labs, der selv fandt behovet for opfindelsen efter at have mødt en fransk pige.

Høretelefonerne, eller 'earpiece' som de kaldes på engelsk, kommer potentielt til at overtage tolkes jobs på den måde, at du sætter den lille oversætter i dit øre, og så er den koblet til en tilhørende app, som kommunikerer via bluetooth.

Lige nu er det nødvendigt, at den eller dem, hvis sprog du vil have oversat også bærer en høretelefon. Men snart er det slut med at tale bag om ryggen på turister, for der kommer en version, der kan oversætte de sprog, der bliver sagt omkring dig, uden andre parter end dig selv behøver at bære den. Og det samme kan de altså gøre ved dig.

Selvom Waverly Labs ikke har bragt meget præcise beskrivelser af, hvordan 'Pilot' virker i praksis, ser alt alligevel ud til, at vi købere tror på ideen og dette endelige produkt: en fundraising via hjemmesiden Indiegogo er gået over al forventning. Faktisk har man fået 2561 procent flere penge lige nu, end man havde sat som mål for indsamlingen. Den var sat til 75.000 dollars (knap en halv million kroner), og lige nu ligger det samlede indsamlede beløb på 1.920.457 dollars (knap 12.800.000 kroner).

Hvis du synes, det lyder som noget for dig, har du stadig 22 dage til at gå ind og reservere høretelefonerne på fundraising-sitet, hvor du kan få en 'Pilot' til 199 dollars (cirka 1.350 kroner). I pakken følger to earplugs, adgang til den tilhørende app og oplader.

Der går lidt tid, før dansk bliver en del af den moderne oversætters pakke, da spansk, engelsk, fransk og italiensk er de første sprog, der vil være tilgængelige. Producenterne har dog meldt ud, at kort efter vil pakker med asiatisk, hindi, arabisk, germansk og flere sprog også ligge klar til at løse sprogbarriererne.

Man skal dog være opmærksom på at tale, som de gør på national-TV-avisen, app'en kan nemlig have lidt svært ved lokale dialekter.

Og om end denne løsning lyder ret sublim til at komme kollegaer, rejsemakkere eller pæne skabninger fra fremmede lande lidt nærmere lidt lettere, så er det faktisk ikke første gang, du har haft muligheden for det.

Skype Translator kan allerede nedskrive, hvad du siger, og oversætte det til et andet sprog, hvorefter den læser teksten op på det nye sprog. Det er ikke så samtalevenligt, men det findes. Og Google Translate kan også automatisk fange det sprog, du taler, og oversætte det med lyd. Det kræver en telefon, og der er formentlig en masse baggrundsstøj, der kan ende med at gøre det til en gang mudder, men det er ikke umuligt.

Og derudover har Microsoft i England også meldt ud for nylig, skriver The Times, at mennesker kan kommunikere på tværs af sprog, blot de har deres smartphone om omtrent fem år.

Hvor godt denne nye 'Pilot' virker, det vil vise sig om et års tid, og ja, indtil da kan du se produktets tre farver, videoer og mere på Waverly Labs hjemmeside og på Indigogo.

LÆS OGSÅ: Ud af boksen: Googles ny smartphone er designet til at holde for evigt

LÆS OGSÅ: Nu er det her: Uret der vækker dig med friskbrygget kaffe

LÆS OGSÅ: De største talenter: 9 unge møbeldesignere du skal kende