Vi har samlet en masse gear og gadgets, der med garanti gør det sjovere at gå på arbejde.  

Klassisk

Efter mange år med beskyldninger, retssager og generelle besværligheder er Norman Cherners stol Cherner Task Chair fra midten af forrige århundrede dukket op igen. Kontorstolen er en opdateret version baseret på originale skitser og prototyper fra 50’erne og er resultatet af Cherners sønners arbejde for at realisere deres fars ambition. 

Ca. 5.800 kr. plus levering på chernerstore.com.
 


Imponerende portefølje

Ganzo er et lille japansk mærke med værksted i Tokyo, som fremstiller luksusvarer med smukt håndværk af det fineste kvalitetslæder. Dine dokumenter bliver opbevaret sikkert i en Folio Case med blød foring, som fås i brun og marineblå. Mappen har en holder til dine penne, lomme til visitkort og forskellige andre lommer, fx til materialeprøver, papirer, magasiner eller en tablet. 

Ca. 4.200 kr. plus levering på monocle.comEn verden i 3D

Over de seneste par år har vi set barriererne til 3D-print blive gradvis nedbrudt, maskinerne bliver billigere, der kommer mere konkurrence, og softwaren bliver lettere at betjene. Micro 3D Printer er lille nok til at kunne stå på et skrivebord, kan anskaffes til en overkommelig pris og er ikke intimiderende at betjene og bruge. Den har udskiftelige dele, mulighed for at benytte en række forskellige materialer, kapabilitet med de fleste operativsystemer og en online-markedsplads, hvor nybegyndere kan downloade et væld at objekter.

Ca. 2.000 kr. plus levering på themicro3d.com
Etui med ekstra juice

Cargito Air Charging iPad Case passer til iPad Air eller tidligere versioner, både med og uden Apple Smart Case. Inkluderet i etuiet er et batteri og et Lightning-kabel, som kan oplade en iPad, iPhone eller iPod. Etuiet har praktiske lommer og holdere til penne og er foret med læder, der har magnetiske lukkeknapper indsyet, så metallet ikke rammer iPad’en.

Ca. 950 kr. plus levering på thisisground.comKløgtigt ur

Forbered dig på at blive bombarderet med smarture takket være Android Wear – en ny version af Android-styresystemet designet til bærbare gadgets, især ure. Moto 360 fra Motorola viser vejen. I modsætning til de fleste andre ’smarture’ har Moto 360 en højtopløst rund skærm, som gør, at det kan ligne et normalt ur det meste af tiden, men den bliver aktiveret, så snart du rører ved den, eller når der kommer en notifikation. 

Uret var ikke lanceret ved redaktionens deadline. Forventet pris omkring 2.500 kr. på moto360.motorola.com

Overbebyrdet

Arbejder du i højt tempo hele dagen bare for at indse, at du ikke har nået de vigtigste opgaver, når du forlader kontoret? Verden og måden, vi arbejder på, har ændret sig. Med visdom fra 20 ledende kreative hoveder giver ’Manage Your Day-to-Day’ dig værktøjer til at tackle krævende arbejdsdage.

Ca. 75 kr. plus levering på amazon.co.uk
Jobcruiser

Ankom og forlad kontoret i afslappet stil. Det svenske cykel- og accessory-firma Themocracy har samarbejdet med den anerkendte arkitekt Thomas Sandell om styling af den smukke Rossignoli Garibaldi 71. Den er håndfremstillet i Milano, og Sandell har tilføjet en række detaljer som bremsekabler og pedaler i krom, en Brooks-saddel og muligheden for at vælge et 3-gears system.

Ca. 8.300 kr. plus levering på themocracyshop.com

Smalt og godt

Andy Brown Leather Laptop Brief fra Ernest Alexander er en forfriskende fortolkning af den klassiske ’laptop bag’, der i sin smalle silhuet holder alt organiseret og beskytter indholdet. Den er let foret for at beskytte mod stød og slag, og den strømlinede konstruktion har en række praktiske ydre og indre rum til opbevaring. Læderet, der kun bliver smukkere med årene, giver tasken en elegant finish. Har plads til en 13” bærbar eller mindre.

Ca. 1.350 kr. plus levering på ernestalexander.comArbejdshest

Apples seneste og kraftigste maskine, Mac Pro, kan virkelig smide rundt med en seriøs mængde data, hvilket er belejligt, hvis man bruger sin arbejdsdag på at redigere video og arbejde med tunge grafikfiler. Den blev lanceret sammen med OS X Mavericks, er et komplet redesign, både formmæssigt og hardwaremæssigt i forhold til tidligere modeller, og for første gang bliver den samlet fra bunden i USA. Størrelsen på den cylinderformede maskine er 1/8 af tidligere generationer, men den har dobbelt så hurtig lagring, dobbelt CPU-ydeevne og Thunderbolt 2 for tilslutning af eksterne enheder.

Fra 23.500 kr. plus levering på store.apple.com/dk

Noget at skrive hjem om

iPad’en og andre tablets er blevet et kæmpe hit og sælger i millionvis, men en af deres største svagheder er at skrive på dem. TabletTray fra Woody’s er en elegant løsning på det problem. Den samler iPad’en og Apples trådløse keyboard i en simpel og ergonomisk enhed. iPad’en kan både stå på højkant og ligge på siden i den smukt designede TabletTray, som bliver fremstillet i både valnød, kirsebær og ahorn.

Ca. 600 kr. plus levering på woodys-shop.de
Penal-rulle

This Is Ground fremstiller håndlavede produkter i læder og har en ambition om at levere kreative løsninger på problemer og irritationer i hverdagen. Charles Pencil Case gør det nemt at holde orden på blyanter og penne, når de skal opbevares, eller når du tager dem med på farten. Rullen er 23 cm lang, fås i sort og brun og kan indeholde 10 penne plus en blyantspidser. Alle produkter fra This Is Ground er designet og fremstillet i USA. 

Ca. 230 kr. plus levering på thisisground.com


Enkelt og funktionelt

Tati Desk-skrivebordet fra svenske Asplund, designet af Johan Ridderstråle og Mats Broberg, er et enkelt og smukt arbejdsbord, der især er velegnet til små rum. Skrivebordet er fremstillet i pulverlakeret stål og en topplade i enten eg, lakeret MDF eller farvet laminat og vil med sine rene linjer passe ind på de fleste arbejdspladser. Vælg mellem flere farver stel og typer af topplade. Skuffer er valgfri, og man kan maksimalt montere tre.

Fra 6.195 kr. plus levering på munkshop.dkTag hånd om dem

Hvis du har et hårdt fysisk arbejde eller har det med at kaste dig over fysisk slidsomme projekter, er det en god idé at pleje og vedligeholde dine hænder, så de er klar til at tage fat igen i morgen. Farmers’ Hand Cream er fremstillet med lavendelolie, som er destilleret højt i Wales’ bakkelandskab og er udviklet til at pleje og fugte hårdtarbejdende hænder. Indeholder 95 ml.

Ca. 115 kr. plus levering på monocle.com


Sikker stil

Aviator Safety Glasses er et par klassiske amerikanske beskyttelsesbriller. De er new-old-stock, hvilket vil sige, at de er fremstillet for nogle år siden, men aldrig nået ud i handlen. Bare fordi man skal bruge sikkerhedsudstyr, er der ingen grund til at gå på kompromis med den gode stil. Brillerne er udformet efter den kendte ’aviator’-form med et metal-stel og store plasticvinger til at beskytte øjnene fra siderne.

Ca. 120 kr. plus levering på handeyesupply.com
Adspredelse

Der er mange tidspunkter i løbet af en arbejdsdag, hvor en kort pause kan give energi til resten af dagen. I stedet for at spille et dårligt spil på din computer eller teste grænserne for din NSFW (Not Safe for Work)-browsing kunne du tage et hurtigt spil bordtennis. You and Me Ping Pong Table fra RS Barcelona er ikke kun et bordtennisbord med de rigtige mål, det har indbygget opbevaringsrum til net, bolde og bat, så det også kan bruges som arbejdsbord eller mødebord. Bordet fås i en sort og en hvid version og er fremstillet til at kunne stå både indendørs og udendørs.

Ca. 21.000 kr. plus levering på rs.barcelona.comSkru løs

Dette skruetrækkersæt er håndfremstillet i Elemen’tarys lille værksted i London. Designet er taget fra et originalt sæt lavet af en snedker, som ikke kunne finde moderne skruetrækkere, der mødte hans krav til kvalitet, komfort og enkelhed. Håndtagene er lavet i bøg og dyppet i linolie for at opnå den rette finish. 

Ca. 280 kr. plus levering på handeyesupply.comDen perfekte start

De fleste moderne espressomaskiner  er et stykke kompliceret maskineri med skummer, pumper og nogle endda med indbygget kværn, som lader dig brygge en kop med blot et tryk på en knap. Strietman ES3 Espresso Machine er ikke som de andre. Den håndfremstillede maskine benytter en manuel betjent arm til at presse varmt vand gennem kaffen med et stempel. Metoden blev udviklet i Italien i 50’erne, men bliver sjældent benyttet af moderne maskiner, hvilket er en skam, for den giver dig en perfekt kop kaffe.

Ca. 12.000 kr. plus levering på strietman.netHemmeligt rum

Hvis du primært arbejder på bærbar og er på udkig efter et praktisk skrivebord, er BlueLounge StudioDesk måske noget for dig. Dette kompakte (120 x 70 cm) skrivebord har et opbevaringsrum gemt under skrivebordsfladen. Her kan alle dine ledninger gemmes, så der kun er en enkelt ledning løbende fra skrivebordet til stikkontakten. Et miks af solid mahogni og laminat sikrer, at bordet tager sig godt ud i ethvert rum. Kan også købes i en XL-version på 150 x 70 cm.

Fra ca. 5.200 kr. plus levering på bluelounge.com
Mindre, men bedre

Braun ET66 er en relancering af Brauns ikoniske lommeregner, udarbejdet i et samarbejde mellem Dietrich Lubs og Dieter Rams lanceret i 1987. ET66 er et godt eksempel på ’less but better’-filosofien, som især blev praktiseret hos Braun i tiden, hvor Dieter Rams var designchef. Lommeregneren har et rektangulært design med konvekse runde taster, måler 82 x 139 x 16 mm og inkluderer et beskyttende cover.

Ca. 230 kr. plus levering på amazon.co.ukSladrehank

Nicholas Felton ved en ting eller to om at visualisere data. Han har designet Facebooks Timeline, men har især fået opmærksomhed for sine meget detaljerede og flotte årsrapporter – over sit eget liv. Han har nu skabt Reporter, som er en iPhone-app designet til at indsamle informationer om dine daglige rutiner. Den benytter telefonens sensorer og et par korte daglige spørgsmål til at holde styr på, hvor du har været, hvad du har lavet, hvor aktiv du har været, hvem du var sammen med osv. Alle data bliver derefter rapporteret tilbage til dig med smukke visuelle grafer og diagrammer, så du kan få et hurtigt overblik over dit liv.

25 kr. på iTunes Store.


En skidt dag på jobbet

’Falling Down’ er historien om William Foster (Michael Douglas), der bliver fyret fra sit forsvars-job og på vej hjem til sin datters fødselsdag bliver fanget i en massiv trafikprop. Foster efterlader sin bil og begynder at gå. På vejen bliver han udsat for den ene ydmygelse efter den anden, og da han bliver nægtet morgenmad på en fastfoodrestaurant, koger Foster endelig over. I et totalt sammenbrud går han fra den ene ekstrem til den anden og går amok med farligere og farligere våben.

Ca. 70 kr. (Blu-ray) plus levering på fona.dkÆgte håndværker-look

Hand-Eye Supply har samlet deres kærlighed til værktøj, opbevaring, læder og det håndfrie liv, og resultatet er deres Pocket Nail and Tool Bag. Bæltet er justerbart og konstrueret af blødt ruskind med hårdføre syninger og mange lommestørrelser. Brugen af ruskind gør bæltet lidt lettere end andre værktøjsbælter, som ofte er produceret i læder.

Ca. 200 kr. plus levering på handeyesupply.com

Løse tanker

Hold styr på dine ideer, tanker og noter med Monocle Classic Notebook. Notesbogen i A5-format er produceret og fremstillet i samarbejde med Monocles mangeårige samarbejdspartner inden for kontorartikler i Tyskland. Den indeholder 160 sider linjeret papir, er beklædt med hørlærred og præget med Monocles logo. 

Ca. 240 kr. plus levering på monocle.com