”Laver Motorola stadig telefoner?”

Det fristes man lidt til at spørge, når snakken falder på firmaet, der udgav verdens mest solgte klaptelefon Motorola Razr i 2004. Efter smartphonens indtog på mobilmarkedet, har Motorolas telefoner ikke være blandt de mest populære hos forbrugerne. Men nu forsøger Motorola at genvinde mobilejernes hjerter med en relancering af firmaets populære klaptelefon.

Til et event i Los Angeles er den nye Motorola Razr netop blevet præsenteret. Euroman var med for at se, om den nye telefon kan måle sig med den gamle klassiker.

Den nye telefon ligner den tidligere version af Motorola Razr. Telefonen har en muslingeskalsinspireret skærm, der kan foldes fuldstændig sammen - så langt så godt for nostalgi-elskerne. Men når telefonen klappes op, er intet som det plejer at være. Klaptelefonen er udstyret med en 6,2 tommer OLED-skærm, der helt erstatter tasturet. Når telefonen klappes op, kan man ikke se foldningen på midten, hvilket ellers har været et problem for andre mobilfirmaer, der har givet sig i kast med den svære disciplin at lave en foldbar smartphone.

På ydersiden af telefonen er der 2,7 tommer display, der kan bruges til at tage selfies eller til at håndtere opkald, beskeder og musik, hvilket også minder meget om den ældre udgave af Motorola Razr, om end det nye display er større og mere funktionelt.

Sammenklappet måler telefonen 72 x 94 x 14 millimeter. Det lyder ikke af meget i en tid, hvor diverse smartphones konkurrerer om at have den største skærm, men det burde ikke være et problem, når den kompakte telefon både tilbyder den mindre skærm i sammenklappet tilstand og den større skærm, når den foldes ud. Når telefonen er klappet måler den 72 x 172 x 6,9 millimeter.

mot2.jpg

Motorola Razr vejer med sine 205 gram over dobbelt så meget som sin forgænger, der kun vejede 95 gram – til sammenligning vejer den nye iPhone 11 Pro Max 226 gram.

Hovedkameraet i telefonen kommer med 16 megapixels, og frontkameraet kommer med 5. Hvis kameraet er åbent, når telefonen klappes sammen, starter det automatisk på den mindre, ydre skærm, der for øvrigt automatisk tager et billede, når man smiler.

Den nye telefon fra Motorola er nostalgi og nyskabelse i én og samme telefon, som muligvis kan få nogle til at overveje at hoppe fra iOS til Android.

Hvis det skulle være tilfældet, så er der dog særligt en ting, man skal være opmærksom på. Det er kun muligt at bruge eSIM til telefonen, og man kan derfor ikke bare bruge sit nuværende SIM-kort, hvis man erhverver sig den nye klaptelefon.

Det bliver ikke helt billigt at få fat i den foldbare smartphone. Prisen for telefonen er 12.999 kroner uden abonnement.

Motorola Razr kan forudbestilles hos Telia fra 19. november, og telefonen udkommer 24. januar.

Euroman var inviteret til Los Angeles af Motorola.