Tid til at skifte fra IOS til Android?

Fristelsen stiger efter i aftes, da Samsung havde verdenspremiere i London på fire spritnye Galaxy S10-modeller samt den forhåndshypede Galaxy Fold – verdens første klap-smartphone, der udfoldet fungerer som en tablet med mulighed for at arbejde i tre vinduer på samme tid. Ret cool. Men prisen er ikke for alle. Samsung har endnu ikke oplyst en dansk pris, men klaptelefonen har i USA en vejledende pris på små 2000 dollar – eller cirka 13.000 kroner.

Euroman har i London haft mulighed for at smugkigge på de nye telefoner, dog med undtagelse af Galaxy Fold, som først kommer i handlen til maj. Galaxy S10-serien er derimod i forsalg allerede fra i dag den 21. februar, og den er på mange punkter en tydelig opgradering for 9’eren.

10-familien kommer i tre udgaver på det danske marked: standardmodellen S10 med en 6,1” skærm, den forvoksne S10+ med ekstra skærmareal på 6,4” og den mere klejne S10e med 5,8”. Den fjerde, en G5-model med en 6,7” stor skærm, må vi vente på, indtil infrastrukturen er på plads.

”Galaxy S10 bygger videre på arven fra tidligere Galaxy-telefoner og leverer gennembrud inden for skærm, kamera og ydeevne. Desuden har vi udviklet tre unikke modeller der hver især er designet med den lige så unikke forbruger i fokus”, siger Claus Holm, Director IM & Country Manager i Danmark.

Hvad er det nye i Galaxy S10-serien?

Først og fremmest er alle modeller produceret med et såkaldt Infinity-O display fra kant til kant og med AMOLED-skærme, der gengiver farver og kontraster med formentlig markedets største præcision.
Skærmen har tillige indbygget 3D-fingeraftryksscanner, hvor markedet hidtil har været vant til en 2D-scanner. Dine linjer og fordybninger scannes med ultralyd, og dermed introduceres biometrisk genkendelse for første gang på din hjemmeskærm og øger sikkerheden betragteligt.

Galaxy S10-serien kan trådløst oplade smartwatches og trådløse hovedtelefoner, men kan også oplade sig selv og andre enheder, når de er forbundet med en almindelig oplader. På den måde behøver du ikke at medbringe en anden oplader på rejsen.

Telefonens ydeevne på en opladning bliver tilmed længere. Ved hjælp af kunstig intelligens ”lærer” din smartphone dine brugsmønstre at kende og kan fx styre temperaturen og tænde og slukke for apps, når det passer ind i dine rutiner. På den måde sparer du på batteriet.

Men ved præsentationen i aftes, der fandt sted simultant i London og San Francisco, var det først og fremmest det nye HDR 10+-certificerede kamera, der begejstrerede technørder fra hele verden. De to største modeller har begge tre Dual Pixel-linser – normal, zoom og vidvinkel – der gør det lettere for dig at skabe egne motiver i rigtige formater.

Dertil kommer to yderligere linser på telefonens forside. Med funktionen ”Shot Suggestion” redigerer en kunstig intelligens live dine motiver under fotograferingen og giver dig forslag til bedst mulige komposition, inden du overhovedet trykker på udløseren. Du skal med andre ord være virkelig uheldig for ikke at tage et godt foto.


Videokameraet har fået tilført en stabiliseringsteknologi, som gør, at du selv på en bumlende cykeltur eller under en vild dans i weekenden kan skabe en rolig filmoptagelse. Samsung har tillige sammen med Adope udviklet sin egen app til foto- og videoredigering, så du har nu bedre mulighed for at agere som en professionel fotograf end nogensinde før.

Og hvad med klap-telefonen? Galaxy Fold er verdens første smartphone, som kan foldes til en kompakt telefon med frontskærm. Åbne- og lukkemekanismen hviler på et sæt af små tandhjul, og den nyudviklede skærm i Infinity Flex-materiale så på præsentationen ud til at være uden synlige linjer og bøjninger, når den er udfoldet. Ttiden må vise, hvad den kan holde til, og om støv og skidt samler sig i sammenfoldningen.

Under alle omstændigheder er der tale om en spændende nyhed på markedet, og det er liret, at programmer på et splitsekund skifter fra frontskærmen til den store tabletskærm, når du folder telefonen ud.

Vejledende priser: Galaxy S10 koster 7.199 kroner. Galaxy S10+ med 128 GB koster 7.999 kroner. Galaxy S10e koster 5.999 kroner.

Sammen med de nye smartphones byder Samsung på nye høretelefoner og to nye smartwatches, Active og Fit – hvor den sidste er målrettet til at følge din sundhed og dine fitnessaktiviteter.

Euroman var inviteret til London af Samsung.