I kølvandet på Apples præsentation af den nye iPhone X melder konkurrenten Samsung nu ud, at de vil sætte en foldbar telefon på markedet i løbet af 2018. Det skriver Associated Press.

Det var Samsungs formand for mobilafdelingen, Koh Dong-jin, der tirsdag under en pressekonference fortalte om planerne for den nye telefon, som kommer til at blive en del af Galaxy Note-serien.

"Som ansvarlig for forretningen kan jeg sige, at vores nuværende mål er næste år. Når vi kan overkomme nogle problemer (i forhold til telefonen, red.) med sikkerhed, vil vi lancere produktet," sagde han.

Selvom den nye Galaxy Note for mange nok vil vække associationer til 00'ernes primitive klaptelefoner, er den nye teknologi selvsagt noget mere avanceret. Det er nemlig selve telefonens skærm, som kan bøjes og foldes. Det kan ifølge eksperter være det, der lige nu volder Samsung problemer, da det kan tage lang tid at masseproducere en helt tynd telefon med tekniske features i topklassen, skriver Bloomberg.

Det er dog ikke helt nyt, at Samsung leger med mulighederne inden for fleksible skærme. Allerede i 2013 demonstrerede firmaet for første gang, at de arbejdede på at udvikle foldbare skærme på en model, de kaldte 'Youm'.

Samsung er ikke det eneste firma, som arbejder med de nye skærme. I 2016 afslørede Lenovo en prototype på en telefon, der kan folde sig om brugerens håndled, og en tablet der kan foldes over på midten, skriver The Verge.

Du kan se en tidligere offentliggjort video fra Samsung, der viser en af deres foldbare telefoner, herunder.