scroll-down

Her er de bedste specialiserede cykelbutikker

En håndfuld hyperspecialiserede cykelbutikker servicerer i hele landet den voksende sværm af cykelryttere på alle niveauer. Folkene bag butikkerne kan deres kram, og missionen handler om meget mere end lappegrej og frempinde.

Af Anders Hjort og Oliver Bodh Larsen
Foto: PR
Tour Euroman

ARGON 18 LAB & STORE

Cykelmærket Argon 18 er canadisk af oprindelse, men det europæiske hovedkvarter ligger langt ude på landet ved Lynge i Nordsjælland. Butikken er indrettet af designer Johannes Torpe, der også stod bag den hedengangne natklub NASA, og man fornemmer de futuristiske linjer i arkitekturen.

I butikken bliver der samlet cykler til hele Nordeuropa, og priserne på cyklerne begynder på den hampre side af 20.000 kroner. Folkene bag insisterer alligevel på at dyrke cykling som en arbejderklassesport, fortæller Jacob Ørholm, global brand manager hos Argon 18. Han pointerer, at cykelkulturen er grundlagt på nogle ædle dyder, som han og de andre Argon-folk gerne vil animere og holde i hævd. Også selvom Argon 18 Lab & Store ligner et rumskib. Til gengæld er der på de store udendørsarealer lige uden for butikken rigeligt plads til mangt og meget.

”Vi prøver at forherlige pausen; der skal være plads til at kunne hænge ud og vaske sin cykel,” siger Ørholm.

Vassingerødvej 147, 3540 Lynge

Se, hvad vi ellers skriver om: Cykling og Shopping