NBA: Generalerne afgør playoffs 2015

NBA: Generalerne afgør playoffs 2015

Dagens blog handler om point guards.

I virkeligheden burde jeg dog overlade bloggen til art director hos Euroman, Sune Ehlers. Han løb med sejren i sidste blogs konkurrence om at forudse slutspillets første runde.

LÆS OGSÅ: Euromans ekspertpanel spår om NBA Playoffs

Resultatet blev nemlig:

1. Sune Ehlers: 16 point
2. Mathias Zanka: 15 point
3. Casper U. Mortensen: 14 point
3. Bo S. Madsen: 14 point
5. Peter Wang: 13 point
6. Magnus Heunicke: 12 point
6. Rune Lykkeberg: 12 point
8. Tue Blædel: 11 point

Tillykke til Sune. Jeg tror nu at jeg beholder tjansen på bloggen. Det ville ikke være en god idé, at jeg skulle udfylde hans rolle som art director.

Bliv ven med os på Facebook

Slutspillet kom for alvor i gang med Los Angeles Clippers’ sejr over San Antonio Spurs i Kamp 7 lørdag aften, der blev afgjort af Chris Paul:

Chris Paul spillede fabelagtigt hele serien. Han havde 31 assists i de sidste tre kampe og kun to turnovers. 2! Det er slet ikke til at forstå. Chris Paul er en gudbenådet playmaker og oven i købet eminent til ikke at miste bolden. I denne sæsons grundspil havde han 4,4 assists per turnover, nr. 1 i ligaen i den kategori.

Han pådrog sig desværre en skade i sidste kamp, man kan også se, at han halter i klippet ovenfor. Paul spillede ikke første kamp mod Rockets pga. skaden, men Clippers vandt overraskende nok alligevel på udebane over et noget uinspireret Houston-hold.

En anden skadet point guard er Memphis Grizzlies’ Mike Conley. Memphis’ chancer er små mod et formidabelt Golden State-hold, men uden Conley, så er de chanceløse. De mangler ham til at lede angrebet og til at begrænse Stephen Curry. Ikke stoppe, men begrænse. For ingen stopper dette års MVP.

Stephen Curry er latterligt god og ville også være mit valg som MVP, hvis jeg havde en stemme. Hans evner ændrer så meget. Modstanderne bliver nærmest nødt til at dække ham allerede ved midterlinjen, sådan som han kan skyde. 

ESPN-journalist Ethan Sherwood Strauss har lavet en smuk sammenligning mellem Curry og Shaquille O’Neal, fordi de begge er ekstremerne fra deres æraer. Shaq var den mest ekstreme af de store centere i 90’erne. Den, som modstanderne måtte ændre taktikken mest overfor. Steph Curry er den vildeste skytte i en tid hvor trepointsskud betyder mere og mere. Igen den spiller, som modstanderne skal planlægge mest imod.


LÆS OGSÅ: NBA: Her er morgendagens stjerner

Curry og Warriors spiller på et meget højt niveau lige nu og må betegnes som favoritterne i West. Memphis udlignede dog i nat til 1-1. Conley var tilbage, spillende med maske, og med ham fik Grizzlies spillet benhårdt forsvar. Det var første gang siden Januar, at Warriors tabte på hjemmebanen. Jeg tror stadig på Warriors. Memphis kan ikke holde Golden State til 23% på trepointsskud og fremprovokere 20 turnovers hver kamp. 

I Eastern Conference ligner Derrick Rose til tider sig selv fra 2011. Chicago Bulls fjollede ganske vist rundt i deres serie i første runde mod Milwaukee Bucks, og den gik i seks kampe. Men de kom videre og vandt den første kamp mod Cleveland Cavaliers, som er uden Kevin Love. Derrick Rose kan ikke holde det høje niveau konstant, men han har gode folk med på holdet, Jimmy Butler, Pau Gasol og Joakim Noah. De støtter ham og holder Chicago i kampene, indtil Rose kan afgøre dem, som han gjorde i Kamp 1.
 
Hvor det er Roses holdkammerater, som giver ham muligheder for at gøre det godt, så virker det omvendt hos Washington Wizards. Her er det John Wall, der skaber mulighederne for holdet. Han fører an i begge ender af banen. Han har flest assists per kamp blandt alle spillere med 12,6 per kamp. Wizards udraderede Toronto Raptors i første runde og giver i anden runde Atlanta Hawks kamp til stregen. Wall er stadig ikke nogen stor skytte, men han er blevet bedre til at udnytte, hvordan modstanderne forsvarer ham. Mike Prada fra SBNation har skrevet godt om det her.

Men Wall blev nødt til at sidde ude i Kamp 2 pga. en skade på venstre håndled. Atlanta blæste Washington ud af banen. Uden deres general, så har Wizards ikke en chance.
NBA playoffs fortsætter. Følg med her på bloggen, på TV2 Sport og ovre på Twitter på #NBATV2. 

Hvis man trænger til mere NBA, så har min ven David Røgilds og jeg startet en NBA-podcast på dansk. Vi ved ikke meget om at podcaste, men vi ved en masse om NBA. Lyt med!

LÆS OGSÅ: Her er de 10 mest værdifulde sneakers

LÆS OGSÅ: Sådan får du sportsikonernes gode stil

LÆS OGSÅ: Derfor kalder amerikanerne fodbold for soccer

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte