Nogle gange er det rart bare at forsvinde ind i sin egen verden med sin yndlingsmusik. Når kollegerne larmer, når små børn hyler i bussen, eller når du bliver godt og grundigt træt af den monotone dance-musik på løbebåndet i fitnesscenteret. Og intet virker bedre end et par gode, gammeldags hørebøffer, der dækker hele øret. Men det er ikke altid lige nemt at vælge det rigtige par i det uendeligt store udvalg af hovedtelefoner, der kan erhverves i prisklasser, som rangerer fra et greb i lommen til spidsen af en jetjager.

Regel nummer ét: Lydkvaliteten trumfer alt. Det kan være helt lige meget, hvor lækkert designet er, og hvor godt omverdenens støj holdes ude, hvis ikke dine hovedtelefoner lyder godt, når du skal høre musik. Gå efter en god balance mellem bas, mellemtone og diskant, og test altid hovedtelefonerne, før du køber.

Når det så er på plads, er der selvfølgelig også andre vigtige funktioner, du skal tage højde for, inden du punger ud.

Bestem dig eksempelvis for, om dine hovedtelefoner skal være trådløse eller med ledning. Sidstnævnte kan give lidt bedre og mere stabil lyd, men hvis dine trådløse hovedtelefoner er af tilstrækkelig god kvalitet (prisen er ofte derefter), kan de sagtens konkurrere med kabler.

Mange modeller er i dag også udstyret med såkaldt ’noise cancellation’-teknologi, en funktion du uden tvivl vil blive glad for, hvis du flyver ofte eller arbejder i et åbent kontorlandskab og ikke er interesseret i, hvad Grethe ovre fra regnskabsafdelingen synes om dagens frokostmenu.

Sidst, men ikke mindst, spiller udseendet af hovedtelefonerne selvfølgelig også en rolle. Du kommer formentlig aldrig til at se decideret godt ud med hørebøffer om ørerne, men det hjælper trods alt, hvis de er slanke og minimalistiske frem for kæmpestore og klodsede.

sony.jpg

Sony WH-1000XM2
1.999 kroner hos wupti.com

hifiman.jpg

Hifiman HE-560
7.890 kroner hos topsoundhifi.dk

Untitled-2.jpg

Sennheiser HD 4.40BT
1.150 kroner hos sennheiser.com

BOGO.jpg

Bang & Olufsen Beoplay H9i
3.799 kroner hos bang-olufsen.com

aiiaiai.jpg

AIAIAI TMA-2
2.100 kroner hos aiaiai.dk