Hvorfor skal et heavy-band lave rom? Skal I ikke fokusere på musikken?

”Det gør vi også. Men man sælger ikke så mange plader, som man gjorde i 1980’erne, og så må man jo finde en anden måde at bruge sit brand på til at få indtægter. Vi sælger flere T-shirts, end vi sælger cd’er. Næstefter musikken, så er det, vi ved mest om, alkohol. Det har jeg nærstuderet i mange år.”

Skal man være fuld for at spille jeres musik?

”Nej, for helvede.”

Skal man være fuld for at lytte til jeres musik?

”Hm nej, det ved jeg da ikke. Drikker du dig fuld, når du skal til en fest?”

Tja.

”Der kan du selv se. Vores musik skal være en fest, og nogle gange løsner det stemningen en smule, hvis man lige kommer over en funktionspromille. Så fungerer man lidt bedre, og så danser man lidt grimmere, men man er ikke så flov.”

Hvordan besluttede I jer for, at I skulle lave rom?

”Claus Andersen (fra Romdeluxe, red.) fik os overtalt til et møde på et hotel, hvor vi sad med adskillige flasker rom, der skulle smages for at finde ud af, om vi var interesserede. Vi var bare nemmere at overtale, da vi havde smagt det. Ikke fordi vi fik mange af dem, det gjorde vi også, men fordi det smagte sindssygt godt. Jeg er ikke ekspert, jeg kan bare godt lide sprut. Det er lidt lige som sex, det behøver man ikke være ekspert for at kunne lide.”

Er det rock’n roll at drikke rom?

”I 1980’erne gik hard rock hånd i hånd med Jack Daniels. Det er synonym med heavyrock. Men nu er rommen kommet ind på markedet. Det er den nye whisky, synes jeg. Der er en trend i øjeblikket med gin, hvor folk skal smide peberkorn og en skide agurk i. Hold nu kæft med det hipster-pis! Der er rom mere simpelt. Det skal ikke blandes med noget. Hvor hipsteragtigt kan man gøre rom? Det er fra flaske til mund – ikke noget mellemled, og det kan jeg godt lide.

Jeg har i princippet altid hadet alkohol, der skulle fortyndes med et eller andet. Jeg kan godt lide drinks, hvor spiritus bliver blandet op med noget andet spiritus, der får man en større effekt. Hvis du bestiller en rom og cola på et værtshus og så bestiller en Long Island iced tea, så ved jeg sgu da godt, hvad der rykker mest.”

LÆS OGSÅ: Sådan skal den tømmes: 10 tips til russisk vodkakultur

LÆS OGSÅ: David Bowies allerførste demo pludselig fundet i en brødkurv

LÆS OGSÅ: Der hænger 100 pikke på Centralhjørnet