I 10 år husede adressen Jægersborggade 41 Christian Puglisis restaurant Relæ, inden den lukkede i 2020. Siden har Kristian Baumanns reataurant Koan haft sin midlertidige placering på stedet, og nu er der altså en helt ny tilflytter i lokalerne.

Psyche Café hedder stedet, som ejes og drives af madkurator Mati Pichci samt kunstkurator og driftschef Theophilos Constantinou.

Og adressen er ikke ukendt for de to ejere, for i nabolokalet sælger de sammen med Michael Roloff allerede biodynamisk olivenolie under navnet ’Psyche Organic’.

”Vi har skabt Psyche Café på ret kort tid. Vores showroom, hvor vi sælger vores olivenolie, ligger klos op ad de nye cafélokaler, og derfor slog vi hurtigt til, da vi fik chancen. Vi brugte derefter en masse timer på at udvikle menuen, og nu er det en stor glæde endeligt at kunne servere den,” fortæller Theophilos Constantinou.

Psyche Café har et særligt fokus på økologisk mad, og serverer blandt andet brød, grønne salater og flere varianter af omelet, som kok Mati Pichci gør særligt meget ud af.

”Alle omeletter er forskellige, og derfor serverer vi blandt andet både den klassiske omelet og en nyfortolkning af den spanske variant. Når jeg laver mad, får jeg også lov til at udtrykke mig kreativt, og det var også idéen med at lave vores eget sted. Vi vil have lov til at være dem, vi er, mens vi giver folk gode oplevelser,” siger Mati Pichci.

 

Spørger man Mati Pichci, hvad gæsterne bør spise, når de besøger Psyche Café, er svaret klart og falder prompte.

”Hvis man ikke har prøvet vores omelet, bør man absolut bestille den med en grøn salat til. Vi synes generelt, at det er rart at dele ting, og det forsøger vi også at overføre til vores menukort. Derfor er der også rig mulighed for at få en masse forskellige madoplevelser, hvis man kommer og spiser med andre,” fortæller Mati Pichci.

Foruden at være et spisested vil Psyche Café også at have aftener, hvor forskellige musikere vil komme forbi og optræde. De første musikere, der får lov til at spille, er Onyx Collective fra Manhattan, som optræder 30. september og 1. oktober.

Du kan læse mere om Psyche Cafe her.