Der hersker en udbredt opfattelse af, at topatleters kost i grove træk består af pasta morgen, middag og aften. Og hvis det ikke skulle gælde for den italienske midtbanelegende Andrea Pirlo, hvem så?

Men i et nyt interview med GQ afslører den 37-årige kreatør, der tørner ud for amerikanske New York City FC, hvordan han spiser for at holde sig i topform selv i karrierens efterår – og hans diæt indeholder langt mindre af den italienske signaturspise, end man skulle tro.

”Jeg ændrede min diæt i det øjeblik, jeg forstod, at mit stofskifte var ved at ændre sig. Indtil jeg var 30 år, var min krop vant til min rutine med at spise pasta hver eneste dag. Nu spiser jeg det kun på kampdagen,” siger Andrea Pirlo til det amerikanske livsstilsmagasin.

LÆS OGSÅ: Opskriften på succes: Det spiser FCK-spillerne for at komme til tops

Han har en helt fast rutine: Inden hver kamp spiser Pirlo pasta med tomatsauce og kyllingebryst et par timer inden kamp. I sommermånederne drikker han en energidrik til, resten af året nøjes han med vand.

Ikke overraskende har middelhavskosten med masser af friske råvarer og olivenolie været en fast del af Pirlos rutine, lige siden han begyndte sin karriere i den italienske klub Brescia i midten af 90’erne. På en normal dag spiser han tre hovedmåltider og holder sig fra snacks i mellemtiden.

”Til morgenmand spiser jeg som regel skinke med kiks, appelsinjuice og en kop kaffe. Nogle gange skifter jeg skinken ud med en omelet. Til frokost spiser jeg normalt en blandet salat med laks eller kylling. Og endelig, til aftensmad, spiser jeg kød eller fisk. Jeg har ikke så mange præferencer, og jeg foretrækker at holde det simpelt,” siger han.

Men Pirlo er dog ikke mere fanatisk med sin kost, end at der er plads til nydelse i de perioder, hvor sæsonen ligger stille:

”Uden for sæsonen spiser jeg stort set alt uden at overdrive.”

LÆS OGSÅ: Køkkenchef bærer sit cv på armen: ”Det udtrykker, hvem jeg er som kok”

LÆS OGSÅ: 11 grunde til at Xabi Alonso er en af fodboldens mest stilede mænd

LÆS OGSÅ: De 11 bedst klædte sportsstjerner i verden