Tilbage i 1963 besluttede David Bowie – dengang kendt som David Jones – at gå i studiet i London med sit første band Konrads for at indspille demoen ’I Never Dreamed’. Senere samme år forlod 16-årige Bowie dog bandet efter uoverenstemmelser, og optagelsen med Konrads har aldrig været til at finde.

I forbindelse med demoens 50 års fødselsdag blev det beskrevet på Bowies Facebook-side, hvad der skete med optagelsen. Master-båndet blev formentlig slettet eller optaget over. Men der blev udleveret et par skrøbelige 'metal acetate discs' til eget brug til nogle af Konrads medlemmer. 

"Tidligere Konrads-medlem Roger Ferris (nu en succesfuld forretningsmand i Wales) og Alan Dodds (nu Rev Alan Dodds, der bor i Devon) mistede deres personlige kopier over tid. Hvis nogen andre har overlevet til denne dag, har de bestemt ikke vist sig i samlinger eller på auktionssalgslister ... endnu," lød det i 2013 i Facebook-opslaget.

Heldigvis har ting det med at dukke op igen, når man går loftet eller kælderen igennem for alvor. Og det er præcis, hvad der er sket med demoen.

Da den tidligere trommeslager og manager for Konrads, David Hadfield, gik på sit bedstefars garageloft for at flytte gamle ting hjem til sig selv, fandt han pludselig demoen nede i en gammel brødkurv.

Det fortæller Hadfield til The Guardian.

Optagelsen kommer nu på auktion hos auktionshuset Omega Auctions til september, hvor den forventes at indbringe omkring 85.000 kroner. 

David Bowie udgav sit debutalbum i 1967 - fire år efter skilsmissen fra Konrads.

Lyt til et udklip fra optagelsen med Konrads her: