Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

"Dengang var en enkelt serie med Helmut Newton nok til at sikre en hel modelkarriere"

Foto: Privat Bente ’Bennie’ Lundquist, som den danske model blev kaldt, i Paris i starten af 70’erne, fotograferet af Helmut Newton for Nova Magazine.

"Dengang var en enkelt serie med Helmut Newton nok til at sikre en hel modelkarriere"

En ny dokumentar portrætterer Helmut Newton, der med sine ikoniske sort-hvidbilleder blev en af det 20. århundredes vigtigste modefotografer. Den tidligere model Bente Lundquist fortæller her om sit første møde med stjernefotografen i Paris, om at arbejde sammen med Newton og om at få kastet champagne i hovedet under et photoshoot.

Jeg var 16 år gammel, da jeg kom til Paris i 1970, et halvt år efter jeg var blevet opdaget af en dansk fotograf, mens jeg var på arbejde i tøjbutikken Deres på Strøget. Allerede dagen efter jeg landede i Paris, fik jeg mit første job. Jeg blev fortalt, at jeg skulle være med i en modeserie til Vogue, som skulle fotograferes på La Coupole (berømt brasserie i bydelen Montparnasse, som dengang blev frekventeret af byens kunstnere og modefolk, red.). Fotografen, der skulle tage billeder af mig, hed Helmut Newton. Dengang vidste jeg ikke, hvem han var. Det var først efter skydningen, at det gik op for mig, at Helmut Newton var verdens største fotograf. På det tidspunkt var der ingen, der nåede ham til sokkeholderne.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 29 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her