ab67616d0000b273a49dbab2c5e8ee1394590b3c.jpgIchiko Aoba

’qp’ (2018)

”Jeg har rejst meget i Japan og også lært at tale japansk. Min første lange tur til Japan var i 2018, og her blev jeg introduceret til Ichiko Aobas musik. Hendes album ’qp’ var lige udkommet, og jeg var så heldig at komme til koncert med hende. Jeg blev blæst væk af hendes stemme.

Hun laver singer/songwriter-musik med tydelige jazz-inspirationer, i forhold til den måde hun går til harmonik og melodier. Selv om man ikke forstår japansk, tror jeg, man fornemmer historiefortællingen, der er i musikken, og man transporteres til en anden verden, fordi hendes stemme er så other-wordly.

Virkelig lys, blød, med meget luft og klar, og så spiller hun guitar på et utrolig højt niveau. Albummet ligger på min pladespiller lige nu, og det er ofte noget, jeg sætter på, når jeg vågner om morgenen eller laver mad om aftenen. Det skaber en rolig stemning, og det lyder som noget fra en svunden tid. Det føles som at blive svøbt ind i hendes univers. Som at sidde i en skov ved en lille sø et sted i Japan.”

 

a1785948099_65.jpgKadhja Bonet 

’Childqueen’ (2018)

”Jeg har lyttet så meget til det her album, mens jeg lavede mit eget debutalbum ’Supercarry’. Selvom vi slet ikke lyder på samme måde, så har Kadhja Bonet inspireret mig meget. Hendes lyrik er poetisk og meget smuk, og hendes lydunivers er virkelig minimalistisk og har et åbent musikalsk landskab, men stadig med mange detaljer i produktionen.

Meget minimalistiske trommebeats med spøjse 70’er-agtige keyboardlyde. Lidt diskostemning, men med meget kor og mange violiner. Det er et godt eksempel på et album, der er moderne og retro på samme tid. Tidløst og mystisk på en eventyrlig måde.

Hendes stemme har en varm mezzo-sopran-klang, som står helt i centrum på mit yndlingsnummer, ’Delphine’. Helt fyldig og lys som honning. Det er musik, man hører om aftenen, når solen er ved at gå ned.”

a4158429248_65.jpgOTOOTO

’This love is for you’ (2021)

”Jeg kender personligt alle medlemmer af OTOOTO, og jeg synes, de er nogle af Danmarks bedste jazzmusikere. Vi har fulgt hinandens karrierer over de seneste par år, og jeg synger på deres nyeste album. Men det er deres første album, ’This Love is for You’, jeg gerne vil fremhæve. Deres navn er faktisk japansk og betyder enten ’lyd lyd’ eller ’lillebror’.

Albummet har et utroligt legende univers. De dyrker virkelig deres melodier, og man kan snildt danse til det. Det er meget cinematisk musik, der gør, at selv hvis man cykler i regnvejr, så føler man, at man er en del af et eventyr. Det er uden vokal, men det gør kun, man som lytter kan få sagt nogle ting, uden man gør brug at sit sprog.” 

hounds-of-love.jpgKate Bush

’Hounds of love’ (1985)

”Kate Bush er min helt. Hun er en kunstner, der har formået at være sit sande jeg, samtidig med at hun laver musik, der er spændende og banebrydende, og som på en eller anden måde stadig lyder moderne den dag i dag. Hun har ovenikøbet produceret ’Hounds Of Love’ selv.

Jeg kender selv til den fare, der opstår, når man får succes med sin musik, og man risikerer at blive spist af de store pladeselskaber, der vil lave én om til noget, man ikke er. Kate Bush har formået at stå imod det pres.

Albummet indeholder blandt andet nummeret ’Running Up That Hill’, som er med i ’Stranger Things’, og som fik en revival derigennem. Hele pladen er en eksplosion af lyd med spændende trommekompositioner, og jeg har brugt mange af dem som referencerammer i arbejdet med min kommende plade.” 

Lo Ersare

(f. 1992) Bedre kendt under kunstnernavnet Lucky Lo. Opvokset i Sverige, men flyttede til København i 2014 for at studere og spillede her blandt andet som gademusikant på Christianshavns metrostation.

Har en bachelor i Music Performance fra det Det Rytmiske Musikkonservatorium i København, hvor hun nu er i gang med en kandidat i Music Creation.

Har som korsanger og producer medvirket på 16 udgivelser, inden hun i 2022 udgav sit debutalbum ’Supercarry’. Senest er sangen ’Yes To Myself’ udkommet og senere i år udkommer opfølgeren til ’Supercarry’. Bor i København.