Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Det skal du streame i september

Foto: Foto: Clive Rose / Getty Images

Det skal du streame i september

Streamingtjenesterne præsenterer både nye sæsoner af gamle serier, danske og internationale dramaer og en (forhåbentlig) opklarende dokumentar om racerlegenden Michael Schumacher i denne måned.

Fredløs

Den anmelderroste DR3-serie ’Fredløs’ handler om kokken Mo, der er kærester med Ida, og som en aften bliver hentet af politiet, der anholder ham for et røveri, som han nægter at have begået. Den handler om de fordomme, indvandrere møder i Danmark og om kampen for at høre til. Rapper og manuskriptforfatter Babak Vakili, som også står bag den anbefalelsesværdige podcast ’Generationen’, har været med til at skrive serien, og alle otte afsnit på cirka 20 minutter ligger tilgængeligt online allerede nu.

Kan ses på DRTV

 

Kastanjemanden

På en legeplads i København bliver en ung kvinde fundet, efter hun er blevet myrdet brutalt. Hendes ene hånd mangler, og over hende hænger en lille dukke lavet af kastanjer og tændstikker. Sådan starter den danske, psykologiske Netflix-thriller, der er baseret på Søren Sveistrups anmelderroste debutroman af samme navn. Serien er instrueret af Mikkel Serup og holdet, der står bag ’Forbrydelsen’, og den består af seks afsnit af 50 minutters varighed.

Kan ses på Netflix fra d. 29. september

 

Papirhuset – sæson 5

El profesor er i fare, og hans gruppe af medsammensvorne har været inde i en bank i mere end 100 timer, og militæret er på vej – der er garanti for spænding, skumle planer og umulig kærlighed. Den længe ventede og sidste sæson af ’Papirhuset’ kan ses online – eller rettere sagt første del af den sidste sæson. Den anden del og selve afslutningen må vi nemlig vente på helt indtil december.

Kan ses på Netflix

 

Gift ved første blik – sæson 7

At følge Bachelor-Casper hen over forsommeren var et fint plaster på såret, men hold da op, hvor har vi savnet verdens bedste datingprogram nogensinde, 'Gift ved første blik’. Programmet, der ligesom ’Robinson Ekspeditionen’ skabte et nybrud i dansk reality-tv, og som er blevet en sport at skrive om på Twitter. Hvem husker fx ikke Skatter-Michaels ikoniske konstatering: "Skat, det er jo brasekartofler.” Eller når kvinderne har måttet være overbærende og finde sig i gamerstole og donutpuder i indretningen. Uanset hvad så giver ’Gift ved første blik’ os alle en form for selvindsigt, når det handler om livets store gåde, kærligheden, og hvordan vi griber den an.

Kan ses på DRTV

 

Schumacher

Netflix-dokumentaren om Formel 1-ikonet Michael Schumacher kredser on hans famøse karriere som vinder af syv Formel 1-mesterskaber. Det er første gang siden den grufulde skiulykke i 2013, hvor tyske Schumacher kom alvorligt til skade, at offentligheden får noget nyt at vide om legendens liv. Han har altid gjort en dyd ud af at holde sit offentlige og private liv mest muligt adskilt, og siden ulykken er få informationer sluppet ud, ligesom han ikke er blevet set offentligt. Det er et mysterium, som dokumentaren forhåbentlig kan kaste lys over.

Kan ses på Netflix fra d. 15. september

 

Billions – sæson 5

De to stjerneskuespillere Paul Giamatti og Damian Lewis, der både er Emmy- og Golden Globe-vindere, er tilbage på skærmen i de sidste episoder af sæson fem af ’Billions’, som har ladet vente på sig grundet pandemien. Krigen mellem Chuck og Axe, kapitalismen og retfærdigheden fortsætter, og målet, som endnu ikke har ændret sig, er magt, penge og indflydelse. Det evige drama tager fat præcis der, hvor det seneste afsnit slap.

Kan ses på HBO Nordic