Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Krimiforfatter Michael Katz Krefeld: "Jeg tror, at der kommer flere incels i takt med, at vi oplever en større kvindefrigørelse"

Foto: PR

Krimiforfatter Michael Katz Krefeld: "Jeg tror, at der kommer flere incels i takt med, at vi oplever en større kvindefrigørelse"

Incels er mænd, der dræber kvinder i frustration over at føle sig frataget retten til sex og kærlighed. I Michael Katz Krefelds nyeste krimi ’Nattens Udyr’ udgør den drabelige gruppering af vrede mænd den mørke og brutale fjende. Vi har snakket med bogens forfatter om at gå i dybden med mænd, der lever i internettets mørkeste afkroge.

Michael Katz Krefeld misser med øjnene mod den spinkle efterårssol i gården bag Kongens Nytorv.  Han sidder med benene over kors, læner sig let fremad i en fastfrosset positur med kaffekoppen i venstre hånd. Han har ikke drukket af kaffen i en rum tid. Vi sidder i solen og taler om ondskab, et emne, Michael Katz Krefeld har udforsket i sine kriminalromaner i mere end et årti. Krefelds bøger udkommer i over 20 lande og har for nyligt rundet en million solgte kopier. I skrivende stund har han 11 krimier under bæltet og har netop lagt sidste hånd på den 12. Den hedder ’Nattens Udyr’ og handler om de såkaldte incels. En gruppering af frustrerede og vrede mænd, som lever i ly af internettet.

Incels er en sammentrækning af ’involuntary’ og ’celibate’ – mænd, der lever i ufrivilligt cølibat. Manglen på sex og kærlighed i deres liv skyldes ifølge dem selv udefrakommende faktorer som dårlig økonomi, et grimt udseende eller lav social status. I frustration over ikke at kunne finde en kæreste eller seksuelle partnere samles incels på online-fora, hvor de harcelerer over, hvor overfladiske kvinder er, og hvor meget de hader dem for at fastholde mændene i et liv uden kærlighed og sex.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her