Billedkunstner Anna Bak: ”Jeg kan virkelig ikke lide piedestaler og guldrammer”
Foto: Tereza Gonsiorova & privat Anna Bak arbejder i sin kunst blandt andet med materialer som træ, jern, messing og bronze.

Billedkunstner Anna Bak: ”Jeg kan virkelig ikke lide piedestaler og guldrammer”

Billedkunstneren Anna Baks værker skal ikke være for ophøjede eller kun for de indviede. De er til for dem, der vil nyde det visuelle, men også for dem, der jagter historie eller fordybelse. Netop nu arbejder Bak på et stort værk til et nyt hotel i København, der trækker tråde til B&W.

Der hænger værktøj op ad væggen i værkstedet med udsigt over Københavns Nordvestkvarter. Motorsave, boremaskiner og stiksave. Det passer Anna Bak ret godt, at folk, der vil låne noget værktøj, kommer til hende. På bordet står åbne metaldåser, silikoneforme og lerfigurer, og et andet sted hænger en del af et skibsskrog.

Anna Bak er iklædt sikkerhedssko, blå arbejdsbukser og en sweatshirt med ordene ’Where Lady Gaga meets Jacques Anciére’. Hun griber fat i en silikoneform og vender indersiden ud og ind igen. Det skal blive til små skibsmotordele i bronze og er bare en af flere komplicerede processer, hun er i gang med at afsøge i forbindelse med hendes kommende værk, udsmykningen af lobbyen på det nye hotel på Strandgade 7 i København, som åbner senere i 2021.

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her