Hvad undrer du dig over, aldrig er blevet en hype?

“Single-player spil for voksne. Når de er allerbedst, er det er jo bare som en god bog på speed med dybe historier, store lydsider, twists, karakterudvikleringer, og så krydret med lidt udfordring, hvis man er til det. Joakim Mæhle har lige slået fast på P3, at fodbold er mere nørdet end gaming, so I rest my case.”

Hvad har du i dit hjem, som de færreste har?

“En DMA-statuette fra 2019. Vores duo vandt to, så vi kunne tage én med hjem hver. Der er lidt en tendens til at opponere mod awardsshows, og jeg ved at flere af de store kunstnere bruger deres priser som bogholdere eller smider dem i kælderen – Kanye West smed sin Grammy i toilettet. Men min står på den fine hylde og minder mig om, at al den usikkerhed, der er forbundet med at side alene i et øvelokale i årevis bare er en illusion, og at det kun er en god ting at være sig selv og lade sin personlighed skinne igennem i de kreative ting, man laver.” 

Hvad har du senest brugt 1.000 kr. på?

“At få repareret min Juno-60 fra 1984. Det er ét af mine kæreste ejer, og den lyder fantastisk, men vintage-instrumenter går virkelig nemt i stykker og skal derfor passes og plejes. Det giver dem bare endnu mere sjæl og charme.”

Hvilken rejsedestination vender du altid tilbage til?

“Da jeg var lille, fik jeg en 20’er for at slå græsset på mine forældres gård. Det tog 3 timer på en havetraktor, så jeg er ikke sikker på, at det var så god en deal, som jeg dengang syntes, det var. De bor på et nedlagt landbrug i Himmerland, som nærmere ligner en park, og hver sommer ender mine brødre, min kæreste og jeg på vest-terrassen og ser solnedgangen over kornmarkerne, mens vi spiser oksemørbrad fra min onkels køer med salater og persillekartofler fra det skatkammer af en køkkenhave, min mor har perfektioneret over årene. Ude godt, hjemme bedst.”

Hvad skal vi gøre oprør mod?

“Rundsave på albuerne. Det er så tydeligt, og jeg bliver så træt, når folk gør sig mere vigtige, end de er. Jeg synes, det skal være langt mere fordelagtigt at være flink."

Lyt til Svaneborg Kardybs fremragende udgivelse 'Haven' lige her.

Ovenstående interview blev oprindeligt bragt i vores nyhedsbrev Morgenpost, der hver fredag morgen udkommer med en samling af det allerbedste, vi har set på internettet i løbet af ugen. Veloplagt, velskrevet og altid med en ambition om, at man skal gå opløftet ind i weekenden, når Morgenpost er læst til ende. For at læse hele nyhedsbrevet skal du skrive dig op her.