1. ’Babylon’

Damien Chazelle kan nærmest gå på vandet. Med film som ’Whiplash’ og ’La La Land’ har han katapulteret sig derop, hvor man nærmest ikke kan tænke Oscar uden at sige hans navn.

Oscar-trommerne buldrer da også på fuld kraft, når det kommer til hans nye film, ikke mindst fordi den basalt set er som skræddersyet til at vinde den prestigiøse filmpris.

’Babylon’ udspiller sig i 1920’ernes Hollywood med fuldt blæs på hedonismen, stoffer, vilde fester og all that jazz. Margot Robbie, Diego Calva og Brad Pitt leder an på rollelisten i film-spektaklet, der giver klare hommage-nik til Fellinis ’Satyricon’.

Ude i biograferne nu.

2. ’Et år, en nat’

Midt under en koncert med Eagles of Death Metal rykkede en gruppe terrorister ind på spillestedet Bataclan i Paris i november 2015 og begyndte at skyde koncertgængerne.

En af dem, der overlevede angrebet, var Ramón Gonzáles, som efterfølgende skrev fiktionsromanen ’Paz, amor y death metal’.

Denne bog er nu blevet filmatiseret af Isaki Lacuesta, og Nahuel Pérez Biscayart og Noémie Merlant spiller hovedrollerne som Ramón og Céline, et ungt par, som på vidt forskellig vis forsøger at genvinde en form for normalitet og at håndtere det traume, der har sat sig i dem efter terrorangrebet på Bataclan.

Ude i biograferne nu.

3. ’København findes ikke’

Martin Skovbjerg har i de seneste år vist adskillige prøver på sit talent med hårdt klippede sekvenser og gennemført musikvideoæstetik, fx i serien ’Anton90’ og i filmen ’Brakland’.

Nu har han skabt et spændingsmættet, psykologisk drama, der veksler mellem fantasi og virkelighed. Jonas Holst Schmidt, forsanger i det danske indierockband Blaue Blume, debuterer som skuespiller i hovedrollen som Sander, hvis kæreste, Ida, spillet af Angela Bundalovic, på mystisk vis forsvinder sporløst, hvorefter hendes far og bror afkræver Sander et svar.

Norske Eskil Vogt agerer både som producer og manuskriptforfatter på ’København findes ikke’, og det borger for høj kvalitet.

Premiere 9. februar.