PRØV EUROMAN fra 23 kr. om måneden

Streaming-tips: Tre europæiske serieperler, der smadrer følelserne

Foto: HBO 'We Are Who We Are'.

Streaming-tips: Tre europæiske serieperler, der smadrer følelserne

Det er normalt USA, vi orienterer os mod, når der skal streames serier. Men i den senere tid har det europæiske kontinent rent faktisk skabt nogle af de mest interessante af slagsen.

2020 var lidt af et gennembrudsår for de europæiske serier. Dermed ikke sagt, at europæisk seriekunst har været fraværende i de senere år, for både Danmark, Norge og Tyskland har bestemt markeret sig på seriefronten i et godt stykke tid – men alligevel er nye og interessante tendenser begyndt at titte frem i Europas forenede serieland.

De store fortællinger som tyske ’Babylon Berlin’ (kan streames på DRTV) og de mere krimanal-drevne af slagsen a la spanske ’Money Heist’ (kan streames på Netflix) måtte nemlig vige pladsen for mere følsomme fortællinger. De allerbedste var ’Normale mennesker’ (kan streames på DRTV), hvor Marianne og Connell forviklede sig ind og ud af venskab og kærlighed, og ’I May Destroy You’ (kan streames på HBO Nordic), som tog en ubærlig præmis og stenede den et ubehageligt vellykket sted hen.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her