En gruppe forskere fra University of Texas Southwestern Medical Center var egentligt i gang med undersøge, hvordan visse former for tumorer bliver dannet. Men undervejs har de formentlig fundet en kur mod skaldethed. Det skriver Esquire.

Dr. Lu Le, som er professor ved universitet, fortæller, at hans team pludselig fandt ud af, hvorfor hår bliver grå, ligesom de opdagede de celler, som får hår til at gro. Og med den viden håber forskerne, at der i fremtiden kan skabes en løsning mod skaldethed.

Og nu er det med at holde tungen lige i munden:

Gennembruddet kom nemlig, da forskerne opdagede, at et protein ved navn KROX20, bliver aktivt, når det rammer vores hårrødder. Det forstadie til hår producerer så et protein, som bliver kaldt for SCF, hvilket er essentielt for vores hårfarve.

Da de fjernede SCF-genet, blev håret gråt. Da de også fjernede KROX20-proteinet, voksede der ikke nyt hår ud, lyder det i den videnskabelige undersøgelse.

Forskerne forsøger nu at finde ud af, om KROX20 og SCF stopper med at fungere, jo ældre vi bliver. En ny creme eller salve, der tager højde for den nye viden, kan derfor gå hen blive fremtidens løsning på skaldethed.

LÆS OGSÅ: Amerikansk pornosite lancerer Snapchat kun for nøgenbilleder – med filtre til dine kønsdele

LÆS OGSÅ: Bombay-gin tilbagekaldt, fordi flasker indeholdt op mod 77 procent alkohol

LÆS OGSÅ: Dansker har fået lov at tatovere Liverpool-spillerne Moreno, Coutinho og Firmino