Har du været i skænderi med kæresten over prisen på en pyntepude eller prøvet at vandre hvileløst rundt en lørdag formiddag i jagten på de perfekte dækkeservietter? Så bliver du nok ikke overrasket over, at det nu er bevist, af fælles indretning og indkøb af møbler trækker store laster på parforholdets sundhed.

Det er den amerikanske møbelfabrikant ’Article’, der har foretaget en undersøgelse blandt 2.000 voksne for at få en bedre forståelse for, hvorfor så mange har et anstrengt forhold til møbelshopping med deres bedre halvdel. Nu er svarene her endelig, og dermed er der ny ammunition til argument-banken, til næste gang der foreslås en weekendudflugt til den lokale møbelpusher.

Det viser sig nemlig, at det gennemsnitlige par har hele 72 skænderier i løbet af den fælles indflytning, og det er særligt beslutninger omkring de dyre tilføjelser til husholdningen, der kan ruinere et godt forhold. Sammenlagt tager en sådan indflytning 216 timer, og det er, uanset hvordan man vender og drejer det, rigtig lang tid at skændes i, hvad end man er uenige i smag, stil eller budget.

GettyImages-917465738.jpg

Undersøgelsen afslører desuden en række ganske interessante detaljer om skænderiernes natur. Otte finder sted i selve butikken, hvor ti af dem spiller sig ud foran venner eller familie. Her kan man spå i det taktiske element, for kan man få en tredjepart til at stemme i ens eget favør, er der større sandsynlighed for, at man trækker sig sejrrigt ud af beslutningsprocessen.

Der er selvfølgelig også nogle vindere i kølvandet på den her undersøgelse, og det er de 15% af de adspurgte, der helt og aldeles holder sig fra at blande sig i indretningen med kæresten. Ingen mængde kødboller, gratis genopfyldninger på sodavand eller slagtilbud på gåsedunsdyner kan lokke denne sjældne race ind i et møbelmagasin, og det er ikke på grund af dovenskab. Det er af hensyn til at holde parforholdet sundt og velfungerende.