Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Sådan investerer du i kunst

Foto: Simon Baungård Claus Andersen med sin hustru Tine Fischer, rektor på Den Danske Filmskole, i deres hjem i Frederiksstaden i København. Værkerne til venstre er af Farshad Farzankia, og værket på endevæggen er af Anselm Reyle.

Sådan investerer du i kunst

En kunstsamling giver liv til dit hjem. Men hvordan starter man sin egen samling uden at gå helt galt i byen? Claus Andersen, mangeårig kunstsamler og ejer af Andersen’s Contemporary, deler ud af sine bedste råd.

Jeg var en fattig studerende, da jeg købte mit første værk, et fotografi taget af Karla Åhlander. Jeg var på skideren økonomisk. For de 3.000 kroner, jeg betalte, kunne jeg leve en hel måned, så det var lidt af en udskrivning. Men jeg måtte have det billede. Det forestiller en dreng, der står på Gedser-Rostock-færgen i østtysk træningstøj. Jeg har billedet hængende den dag i dag, 25 år senere.

Hvis du påtænker at starte en kunstsamling, så foreslår jeg, at du besøger de yngre gallerier, hvor værkerne ikke koster så forfærdeligt meget. Man starter vel heller ikke med at drikke den dyreste Bourgogne, for hvad skal man så drikke, når man bliver gammel?

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her