Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Danmarks bedst klædte mand: Nr. 10 - Manu Sareen

Danmarks bedst klædte mand: Nr. 10 - Manu Sareen

Nr. 10 - Manu Sareen
47 år, social-, børne- og ligestillingsminister.

Hvornår føler du dig mest velklædt? 
”Jeg prøver altid at have jakkesæt på i folketingssalen. Der er noget højtideligt og ærefuldt over at få lov at stå der. Jeg ser det at gå med jakkesæt som en slags uniform, der udtrykker, at man er klar til kamp. Mine jakkesæt er fra Canali, og jeg veksler selvfølgelig mellem sommer- og vinterjakkesæt. Jakkesæt til forskellige årstider er undervurderet herhjemme, men i Syden går de jo i lette jakkesæt, der passer til de varmere temperaturer. Det er ulideligt at se en kønsfælle, der kæmper med kropstemperaturen, fordi han har vinterjakkesæt i tykkere materiale på midt om sommeren. Privat går jeg i jeans, sneakers og læderjakke. Forleden blev jeg stoppet af to unge fyre, der genkendte mig ved en hæveautomat. ’Hvor er du street, mand, hvor er det fedt,’ sagde de. Jeg kan godt lide at veksle mellem det formelle og det afslappede.”

Hvem synes du er Danmarks bedst klædte mand?
”Designeren Jesper Høvring går godt klædt. Og så er han modig. Jeg har set ham både i trøje og jeans, men også i jakkesæt med lange støvler.”

Hvilken ting i din garderobe er du gladest for?
”Jeg bliver nødt til at fremhæve en trææske med et sæt til skopudsning. En del mænd går i flotte jakkesæt, men de glemmer skoene, og det ødelægger helhedsbilledet. En ting er, at man har pæne sko, men de skal også vedligeholdes og rengøres. Jeg har også mit pudsegrej med mig, når jeg rejser.”

Hvilken ting i din garderobe fortæller den bedste historie?
”Jeg havde lige overtaget min lejlighed, da jeg blev ringet op og spurgt, om jeg ville være socialminister. Jeg var iført et sort jakkesæt og slips. Lejligheden var fuldstændig smadret, alt var revet ned, og den var klar til renovering, og en time senere stod jeg i Socialministeriet og takkede ja til stillingen. Der var noget skizofrent over at tage fra det ene sted til det andet så hurtigt.” 

Hvem eller hvad inspirerer dig til den stil, du har?
”Jeg må indrømme, at jeg lader mig inspirere af George Clooney. Vi har samme alder, og jeg synes, det er fedt, at han altid er så velklædt. Hans jakkesæt sidder ordentligt, og han er altid velklippet, hvilket også hører med til at være klædt ordentligt på. Jeg bliver selv klippet hver 14. dag.” 


Læderjakke: Samsøe & Samsøe 
T-shirt: Samsøe & Samsøe 
Jeans: Jacob Cohen 
Sneakers: Adidas

Moderedaktørens kommentar: Få politikere skiller sig (stilmæssigt) ud fra deres kolleger. Men Manu Sareen kan godt finde ud af det. Skarpe jakkesæt mandag til fredag og smalle jeans, læderjakke og sneakers i weekenden. Det virker.