Kalenderen er netop skiftet til 2018, og for mange er det lig med nytårsforsætter og forvandlingen til et nyt, bedre jeg - og med dét følger der selvfølgelig en ny, skarp frisure.

Men hvordan skal du egentlig lade lokkerne falde i 2018? Kan du fortsætte med det samme look, som du sportede i hele 2017? Eller risikerer du at blive stemplet som håbløst umoderne?

Der er ingen grund til panik. Vi har nemlig spurgt tre frisører til råds, og de giver her hver deres bud på, hvordan dit hår bør sidde i det kommende år - og hvad du bør holde dig fra.

Morten Delgado, Rodeo

"Vi har længe set, at mange gerne vil have noget længde på toppen, men jeg tror, det bliver meget in i år også at have noget længde i siderne. Når man har lidt længere hår, er der lidt flere valgmuligheder, når man skal style det. Man kan enten køre business fyr-stilen og rede det tilbage med noget gelé, eller man kan gå efter det lidt mere rodede look. Det skal dog stadig være kontrolleret, og det er Kevin Murphys Anti Gravity Cream rigtig god til. Den er mildere end en saltvandsspray, men tæmmer stadig håret."

En kombination af hat og lidt længde i håret er blevet meget populært - her ses looket på bloggeren Anthony Bogdan.

"Der er rigtig mange, der er begyndt at gå med hovedbeklædning, og der ser det også bare lidt mere cool ud, hvis der er noget hår med længde, der stikker ud under. Man skal bare passe på, at man ikke får hverken kommer til at ligne Polle fra Snave med for meget længde i nakken eller ender ud med mikrofonhår. Det er vigtigt, at frisøren klipper håret efter ens ansigtsform, så man ikke kommer til at se alt for bredhovedet ud."

"Der er også rigtig mange, der begynder at få helt maskinkort hår igen. Alene i dag har jeg haft fem kunder, og to af dem skulle klippes helt kort. Den frisure er især god, hvis man er lidt tyndhåret og begynder at få høje tindinger - for hvis man prøver at få lidt længde på toppen, kan man hurtigt ende ud med at få en hanekam. Maskinklippet hår er i stedet ret maskulint og kan få ansigtstrækkene frem."

Kim Wolff, Frisør Kipo

"Allerede i starten af 2017 så vi det her med lidt mere længde, men vi mænd kan godt være nogle lidt langsomme startere, så jeg tror på, at vi kommer til at se meget mere af det i 2018. Den frisure er virkelig kommet for at blive. Tænk i retning af outdoor-typen - men det må gerne styles lidt. Der er et produkt fra Kevin Murphy, der hedder 'Undressed', som er rigtig godt til det. Det giver hold i håret, uden at det ser fedtet ud, og giver lidt kontrol i længderne."

Håret må fortsat gerne have lidt længde. Tænk i retning af skuespilleren Timothee Chalamet, der blandt andet spiller med i den anmelderroste film 'Lady Bird', næste gang du skal til frisøren. Foto: Getty Images

"Man skal holde sig fra det fedtede pomade- og voks-look, og generelt skal håret ikke se alt for stylet ud. Du skal ligne en, der lige har stegt din aftensmad over et bål. Faden med graduerede hårlængder og en god længde på toppen som i 1940'erne og 50'erne holder stadig, men ø-modellen, hvor man er barberet helt ned på siderne og har en lang tot på toppen, kommer ikke igen foreløbig. Det samme gælder det lange hipster-skæg. Det bliver styret lidt mere, så man bedre kan se, hvem der gemmer sig inde bag det."

"Pandehåret ser jeg også stadig en del af. Det skal ikke være helt lige som tidligere, hvor vi så meget til Liam Ghallagers 'british cut'-model. Tænk igen længde: Vi mænd kan godt fristes til at klippe håret kort, fordi det er praktisk og rart, men der begynder at blive lukket op for, at vi kan få lidt længere hår."

Lotte Køster, Klippestuen Z 

"Det, der kendetegner billedet lige nu, er, at der er god plads til individualitet. Jeg ser både kort og langt hår hos mænd, og det er ikke sådan, at alle har den samme frisure i en bestemt periode. Der er plads til, at du kan gøre lige det, du synes."

I år bliver det legitimt at søge tilbage til 80'erne og få lavet en permanent for at opnå samme, krøllede look som sangeren Christopher. Foto: Tobias Selnæs Markussen

"Jeg oplever, at flere mænd begynder at ville have krøller, som man får ved hjælp af en permanent. Det er især de yngre mænd op til slutningen af 20'erne, som efterspørger det, for de oplevede det ikke selv trenden tilbage i 80'erne. Det er inspireret af Christopher- og Mads Langer-looket, hvor der er lidt længde og krøller på toppen. Det tror jeg, vi kommer til at se meget mere af i 2018."

"Det kommer stadig til at holde ved, at man skal have lidt længde i håret, men det mere 'tilfældige' look begynder at gå ind i sig selv. Hverken håret eller skægget skal ikke længere være så trashy og uplejet at se på - der kommer lidt mere orden på det i det nye år."

LÆS OGSÅ: Danmarks bedst klædte mand 1: Thomas Delaney

LÆS OGSÅ: De her herremode-trends fortsætter i 2018

LÆS OGSÅ: Derfor kan du godt bære en signetring