Der er kommet strøm på Tesla disse dage. Kun få dage efter, at de kunne annoncere, at deres billig-udgave ’Model 3’ endelig er kommet til salg i USA, har firmaets direktør Elon Musk tweetet, at man nu snart kan præsentere en helt ny model.

Model Y kommer den til at hedde, og den vil have 75 procent af sine dele fra netop Model 3. Men den vil være 10 procent større og 10 procent dyrere, skriver han. Og den vil have en smule mindre rækkevidde med det samme batteri. Flere detaljer om bilens ydeevne og pris vil blive afsløret den 14. marts i Teslas design studie i Los Angeles. Der er endnu ikke offentliggort nogle billeder andet end dette ovenstående billede, som Tesla selv teasede med i 2017.

Elon Musk siger også, at der vil komme yderligere detaljer om deres pick up truck senere i år.
Tesla er under stadig stigende pres for at kunne levere de forventede biler, som har været ventet i tre år, til en større gruppe forbrugere.

Der står flere hundrede tusinde på venteliste til Model 3, der sælges til 35.000 dollars i USA, mens den starter ved en pris på 464.000 kroner herhjemme for Model 3 Long Range. Den har en rækkevidde på 530 km per opladning og har en dobbelt motor med firehjulstræk.

Meddelelsen om en ny model kommer også efter, at man har annonceret, at man lukker flere af sine butikker over hele kloden, hvilket vil resultere i et endnu ikke offentliggjort antal fyrede medarbejdere. Man vil nu i højere grad koncentrere sig om online-salg.
Hvornår den nye model Model Y kommer i handlen, siger Elon Musk stadig ikke noget om, men i juni 2018 sagde han:

”Vi går efter at lancere Model Y omkring marts næste år, og så gå i produktion om to år fra nu.”