Euromans chefredaktør: Naser Khader, Marcus Knuth og Martin Henriksen bør undskylde
Foto: Franne Voigt

Euromans chefredaktør: Naser Khader, Marcus Knuth og Martin Henriksen bør undskylde

Naser Khader trues med injuriesag af Sherin Khankan efter sagen om Exitcirklen. Han bør sige undskyld. Ikke for at undgå en injuriesag, som ingen aner, hvordan ender, men fordi det er det rigtige at gøre, mener Euromans chefredaktør.

Dette er Euromans leder i det nye nummer af magasinet og derfor et udtryk for chefredaktørens holdning. 

Naser Khader har det sorte bælte i karate, men ikke i sin omgangstone over for to kvinder med indvandrerbaggrund, imam Sherin Khankan og jurist og debattør Khaterah Parwani.

Sammen med Venstres Marcus Knuth og DFs Martin Henriksen har den konservative politiker sendt en mail til kolleger på Borgen for at forsøge at få tilbagekaldt offentlig støtte til Khankan og Parwanis fælles rådgivningsprojekt, Exitcirklen, der gennem tre år har hjulpet kvinder ud af religiøs og social kontrol. Ifølge de tre mænd taler Khankan og Parwani med ”to tunger”. Deres anklage lyder, at Khankan ikke tager afstand fra straf med piskeslag og sharialovgivning, og at Parwani forsvarer Hizb-ut-Tahrir.

Vi er vidner til et ganske usædvanligt karaktermord. Berlingske, der ikke kan beskyldes for at være V, K og DF uvenlig stemt, har metodisk dokumenteret, at Khader, Knuth og Henriksen ikke har skyggen af belæg for anklagerne, tværtimod.

Parwani er åben om sit kortvarige og ”dumme og idiotiske” medlemskab af Hizb-ut-Tahrir i gymnasietiden og har i årene siden arbejdet aktivt imod foreningen. Khankan har i en kronik redegjort for, hvad koranen siger om piskeslag som straf for utroskab, men i kronikken understreger hun flere gange, at hun personligt er imod ”enhver form” for den slags ”barbariske straffemetoder”.

Det er uværdigt ikke at fremlægge dokumentation, når man kommer med så hårde personanklager, og det er nedrigt ikke at ville trække anklagerne tilbage med en undskyldning, når de er tilbagevist. Tværtimod gentager Naser Khader anklagerne i dette nummer af Euroman, omend han medgiver, at han i mailen fokuserede for meget på de to kvinders fortid. Han kalder sig selv ”naiv”, fordi han ikke forudså, at mailen ville blive lækket, men han afviser at have begået karaktermord, eftersom mailen alene var ment til intern brug på Borgen.

Naser Khader har heller ikke sort bælte i gode forklaringer. Karaktermordet består ikke alene i offentliggørelsen, men i spredningen af falske rygter blandt de politikere, som økonomisk afgør Exitcirklens fremtid. Det er ikke kønt at være vidne til. Om nogen har Khader, Knuth og Henriksen opfordret indvandrerkvinder til at stå frem og bryde med de middelalderlige, patriarkalske strukturer, og nu står de tre mænd afklædte tilbage i deres absurde klapjagt på to modige kvinder.

LÆS OGSÅ: Naser Khader: "Jeg erkender, at mailen ikke får topkarakter"

LÆS OGSÅ: Stort portræt af Jørgen Leth: "Jeg må afskrive flere timer om dagen på grund af depression. Men jeg lever med det"

LÆS OGSÅ: Hotelkongen og milliardæren Petter Stordalen: ”Vi siger alt for sjældent op på vores arbejde”