Verdens værste og længste realityshow er forbi.

Direkte i kølvandet på Joe Biden kommer Kamala Harris. Den første kvindelige vicepræsident i historien. Den første sorte vicepræsident i historien. Og i et klip på hendes Instagram har hele verden lørdag aften været vidne til otte sekunder, der står i skærende kontrast til ikke bare et år med corona-virus, tristhed og uvished, men også til et præsidentembede med en rablende megaloman, der har sat USA’s rolle som hele verdens storebror og allierede over styr.

Selvom klippet kun varer otte sekunder, er det fyldt med mere livgivende energi end noget andet, jeg har set i denne valgkamp. Kamala Harris iført løbetøj fra Nike, høretelefoner fra Apple, store solbriller, Secret Service i baggrunden og et toneleje, der for første gang smager på sejrens sødme:

“We did it. We did it, Joe. You are going to be the next President of the United States.” Efterfulgt af et grin, der bare er fyldt af sejrsrus. Sejrsrus efter minutter med spænding. Timer med tålmodighed. Dage med tiltagende tro på det. Uger med valgkamp. Måneder med uopslidelig energi. Og fire år med Trump, der nu er ovre.

Kamala Harris i løbetøj er personificeringen af magt i øjenhøjde. Hun er et menneske, der gør noget så enkelt som at løbe en tur midt i det amerikanske efterår. Det er ikke golfture, Mar-a-Lago og “grab them by the pussy.” Det er otte sekunders video af et vaskeægte menneske, der tilfældigvis er ude på en løbetur i det øjeblik, hun får overbragt den hidtil vigtigste nyhed i hendes liv.

Spørgsmålet er nu, om Trump var de sidste krampetrækninger af det ideal af USA som både velmenende og vulgær stormagt, de fleste af os er flasket op med. Eller om Trump blot var første levende billede på et kaotisk verdensbillede, der er bygget på ideer om misogyni, hadsk retorik og fjendtlighed frem for forsoning. Uanset hvad: Trump har nedbrudt en tillid til USA som stormagt, der nu skal bygges op igen. Arbejdet bliver enormt. Men nu er der fred for en stund.

Vi skal ikke kun fejre valgresultatet med Trumps nederlag og Bidens sejr. Vi skal fejre, at Kamala Harris, fremtidens politiske leder, nu har fået en plads i verdens næstmest magtfulde embede. Og at vejen for kvinder, farvede og fornuft nu igen er banet. Velkommen tilbage til den nye verden, og farvel til den gamle.

“We did it, Joe.”